Tanjug odgovara Izetbegoviću

Izvor: RTS, 14.Nov.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug odgovara Izetbegoviću

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, sudeći prema današnjem saopštenju svog Kabineta, ne odriče se "nade" da će Bosna i Hercegovina priznati "Republiku Kosovo", niti stava da je "BiH dosad trebalo to da uradi", niti svoje uloge "generatora", koji to, kako je naveo za "Dojče vele" - "gura", naveo je "Tanjug".
Agencija Tanjug navodi da Izetbegović, naime, ne demantuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << današnjim saopštenjem ništa od onog što je rekao, a Tanjug preneo, pa ni svoj politički stav o nezavisnosti Kosova, već pokušava da negativan odjek svoje političke poruke preusmeri na Tanjug "i na taj način obezbedi neku vrstu amnestije za sopstveni politički faul".
saopštenju Kabineta bošnjačkog člana Predsedništva BiH navedeno je, naime, da je Tanjug "netačno, izvan konteksta i tendenciozno" preneo delove Izetbegovićevog intervjua za Dojče vele, "iskrivljujući samu suštinu izjave".
Takođe se navodi i da iz Tanjuga, "umesto da isprave očiglednu lažnu vijest, koju su plasirali", nastavljaju da "obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine".
U saopštenju, međutim, ne slučajno, nema ni reči o tome koja je to lažna vest, šta je to Tanjug netačno objavio, nigde demantija na ono što je Izetbegović rekao, pa ni čime je nastavio da "plasira nove neistine", navodi agencija.
Kako piše, cela teza o "lažnoj vijesti", nameri i konstrukciji, koja se prebacuje Tanjugu, zasnovana je na nepreciznosti u odgovoru na pitanje da li će BiH priznati Kosovo.
Tanjug je, kako se navodi, odgovor Izetbegovića "nadam se da da" najpre preneo kao "da", a zatim to ispravio.
Za "narušavanje odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije", te "kreiranje loše atmosfere uoči posete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu" sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi njegov Kabinet, već sam Izetbegović, ističe se u odgovoru agencije.
On je uostalom, kako se navodi, toga bio svestan kada je rekao: "Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege....".
"Sa 'ljutnjom kolega', međutim, Izetbegović mora da se izbori vlastitim političkim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome neće pomoći", ističe agencija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tanjug: Ne pripisujte nama zasluge za vaš politički faul

Izvor: B92, 14.Nov.2017

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne odriče se "nade" da će Bosna i Hercegovina priznati "Republiku Kosovo", piše Tanjug...Kako se navodi u odgovoru Tanjuga na saopštenje iz Izetbegovićevog kabineta, sudeći prema današnjem saopštenju Kabineta,  on se ne odriče niti stava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.