Tahiri optužuje Vladu Srbije da spečava pomoć Bujanovcu

Izvor: JUGpress.com, 08.Maj.2018, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri optužuje Vladu Srbije da spečava pomoć Bujanovcu

BUJANOVAC

Ministar pravde Kosova Abelard Tahiri optužio je srpske vlasti da blokiraju transfer 40.000 evra koje je kosovska vlada opredelila za renoviranje osnovne škole u selu Samoljica u opštini Bujanovac.

Tahiri je, inače, obećao ovu donaciju prilikom posete Bujanovcu u oktobru prošle godine, a pre dva dana je na svojoj FB stranici objavio da „ovakvim postupcima srpske vlasti nastavljaju da vode politiku koja diskriminiše Albance u Preševskoj dolini“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
U objavi se navodi i da zvanična politika države Srbije sprečava Albance da se obrazuju na maternjem jeziku tako što ne dozvoljava korišćenje udžbenika sa Kosova.

Tahiri dodaje i da Srbija ne sprovodi dogovor postignut u Briselu koji se odnosi na međusobno priznavanje diploma.

Iako je Tahirijeve optužbe objavilo nekoliko lokalnih informativnih portala odgovora državnih institucija još uvek nema.

Nakon Tahirijeve posete Bujanovcu, pre šest meseci, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je izjavio da je  “ministar Tahiri obećao veću prisutnost Vlade Kosova u Preševskoj dolini”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.