Tahiri: U trećoj fazi dijaloga - priznanje Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: U trećoj fazi dijaloga - priznanje Kosova

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je u sredu da će se tokom treće faze dijaloga Beograda i Prištine, koja će, prema njenim rečima, biti i poslednja, razgovarati o pitanjima kao što su demarkacija, nestale osobe, priznanje Kosova i druga.

Tahiri je, podnoseći izveštaj odboru kosovske skupštine za spoljne poslove, naglasila da Zajednica srpskih opština neće biti formirana dok se ne ukinu sve paralelne strukture na severu.

Ona smatra da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mentalitet Srba kada je reč o prihvatanju države Kosova promenio, a dokaz za to je, kako tvrdi, veliki broj zahteva za kosovske dokumente, prenosi Kosovapres.

Tahiri je ocenila da je bezbednosna situacija na severu poboljšana, što, prema njenim rečima, najbolje pokazuje mali broj incidenata u poslednje vreme.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kozarev: Separatistički pamflet Tahiri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2016

Ukoliko Priština želi da u narednoj fazi dijaloga razgovara o temama navedenim u dokumentu koji je Edita Tahiri dostavila tamošnjim parlamentarcima, neće imati sagovornika, jer u Beogradu nema nijednog relevantnog političara koji bi te teme uopšte uzeo u razmatranje, izjavio je danas zamenik direktora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.