Tahiri: Statut ZSO izradiće Priština

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Statut ZSO izradiće Priština

Kosovska ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri izjavila je da dijalog između Prištine i Beograda proces koji uveliko traje i da je teško precizirati datum formiranja Zajednice srpskih opština.

Tahiri je izričita da je Priština ta koja treba da sastavi statut Zajednice srpskih opština, a ne Beograd, uz napomenu da će i taj akt biti prosleđen kosovskom Ustavnom sudu.

"U trenutku kada Ustavni sud kaže da je statut u saglasnosti sa Ustavom, tada će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << statut postati važeći pravni akt", rekla je Tahiri za RTK 2.

Prema njenim tvrdnjama, kako prenosi RTK 2, "mnogo zavisi od Srbije, od izmena njenih zakona i udela u ukidanju paralelnih struktura".

"Ona treba da prestane da isplaćuje lične dohotke zaposlenima u paralelnim strukturama i raskine njihove ugovore o radu. Što pre Srbija završi ove poslove i Vlada Kosova će brže raditi na izradi statuta", izjavila je Tahiri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tahiri: Statut o ZSO radiće Priština; Šeholi: I Srbi u timu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016

Kosovska ministarka Edita Tahiri smatra da je Priština ta koja treba da sastavi Statut Zajednice srpkih opština, a ne Beograd. Kosovski analitičar Fatmir Šeholi, pak, smatra u taj proces moraju da budu uključeni i Srbi sa Kosova...Tahiri je za RTK 2 rekla da je teško precizirati datum formiranja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.