Tahiri: Srbija ne može organizuje izbore na Kosovu

Izvor: Blic, 08.Mar.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Srbija ne može organizuje izbore na Kosovu

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je danas da Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu i da je Briselski sporazum označio kraj mešanju Srbije u unutrašnje stvari Kosova.

"Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu. Srbija je susedna zemlja. Sporazum o normalizaciji odnosa, postignut u Briselu, definitnivno je označio kraj bilo kakvog mešanja Srbije u unutrašnje stvari Republike Kosovo", kazala je Tahiri za Radio Kosova.

Tahiri, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i šefica pregovaračkog tima u dijalogu sa Srbijom, podsetila je da Ustav Kosova garantuje pravo na dvojno državljanstvo, što, kako je navela kosovskim Srbima omogućava da glasaju, ali samo putem tehničkih modaliteta koje omogućava misija OEBS-a.

Predstavnici misije OEBS-a, kazali su da još uvek nisu dobili zvaničan poziv da olakšavaju proces glasanja 16. marta, kada će biti održani parlamentarni izbori Srbije.

Kako prenose prištinski mediji, analitičari sa Kosova ocenjuju da je održavanje srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu protivzakonito i van ustavnih okvira Kosova.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu

Izvor: Beta, 08.Mar.2014

PRIŠTINA, 8. Marta 2014. (Beta) - Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je u subotu da Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu i da je Briselski sporazum označio kraj mešanju Srbije u unutrašnje stvari Kosova...". Srbija je susedna zemlja. Sporazum o normalizaciji odnosa, postignut...

Nastavak na Beta...

Drecun: Srbija će održati izbore na Kosovu i Metohiji

Izvor: Press, 08.Mar.2014

Drecun je, reagujući na izjavu zamenice kosovskog premijera Edite Tahiri, koja je izjavila da Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu i da je Briselski sporazum označio kraj mešanju Srbije u unutrašnje stvari Kosova, rekao da prištinski zvaničnici uvek iznose u javnost drugačije stavove...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.