Tahiri: Nastavak dijaloga u novembru

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Nastavak dijaloga u novembru

- Dijalog Beograda i Prištine će se nastaviti u drugoj nedelji novembra - kaže šef prištinskog tima Edita Tahiri i ističe da neće biti reči o aktuelnim dešavanjima na severu Kosova.

Vođa prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da se može očekivati da razgovori budu nastavljeni u drugoj nedelji novembra u Briselu.

Teme razgovora, navela je Tahiri listu “Expres s” će biti energetika, telekomunikacije i regionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saradnja, a naredne runde dijaloga u Briselu neće imati dodirne tačke sa zbivanjima na severu Kosova.

Stefanović: Nastojimo da sprečimo Kfor da ukloni barikade

Stefanović: "Status" u svakoj od životnih tema !

Tahiri: Nećemo razgovarati o prelazima

U Briselu su se u međuvremenu sastali eksperti za sprovođenje dogovora o katastarskim knjigama i slobodi kretanja, saopštila je sinoć kosovska vlada.

Eksperti su se u okviru radnih grupa saglasili da sprovođenje dogovora o katastru počne najkasnije 20. Novembra.

"Posrednik Robert Kuper nastavlja sa obavezama, da organizuje nastavak dijaloga u novembru, ali i da pripreme planove za primenu postojećih dogovora", kazala je Tahiri.

Iz kosovske vlade je saopšteno da je dogovorom o katastru vlada Srbije dužna da vrati katastarske knjige koje su sa Kosova povučene tokom sukoba pre 12 godina.

Na sastanku radne grupe o slobodi kretanja nije načinjen konkretan dogovor u sprovođenju dogovora, konstatuje se iz kosovske vlade i dodaje da su njene institucije spremne da od prvog novembra počnu da sprovode dogovor o slobodi kratnja.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.