Tahiri: Nastavak dijaloga - kad se Haradinaj vrati na Kosovo

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Nastavak dijaloga - kad se Haradinaj vrati na Kosovo

Kosovska ministarka za dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom Edita Tahiri izjavila je da bi razgovori mogli biti nastavljeni pošto se bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj vrati na Kosovo iz Francuske, gde čeka odluku suda povodom zahteva da bude izručen Srbiji, pošto je osumnjičen za ratne zločine, piše prištinska štampa.

Edita Tahiri je ocenila da je dijalog doprineo da Kosovo potpiše sa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Evropskom unijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Kosovo se pokazalo kao partner koji gradi mir u regionu. Zato evropsku budućnost Kosova podržavaju i članice EU koje nisu priznale kosovsku nezavisnost, rekla je Edita Tahiri.

Ona je izjavila da Vlada Kosova smatra da je dijalog doveo do značajnih rezultata i da su svi sporazumi u skladu sa Ustavom Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri: Oslobađanje Haradinaja uslov za nastavak dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2017

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da dijalog Beograda i Prištine ne može biti nastavljen dok se lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ne vrati na Kosovo iz Francuske gde od januara čeka odluku suda o ekstradiciji, na osnovu zahteva Srbije, prenosi danas prištinska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.