Tačijev ujak ponovo u pritvoru

Izvor: Mondo, 23.Sep.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijev ujak ponovo u pritvoru

Apelacioni sud u Prištini prihvatio je zahtev Specijalnog tužilaštva Kosova i odredio dva meseca pritvora bivšem poslaniku Skupštine Kosova i bivšem Vrhovnom komandantu OVK Azemu Sulji.

Foto: Guliver/Getty Images/Chris Hondros

Sulji je posle pritvora bila određena mera obaveznog javljanja u policiji.

Vest je prištinskim medijima dostavio branilac optuženog Sulje, prištinski advokat Tom Gaši.

Istraga pokrenuta 2006. odnosi se na veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kriminalnu grupu "koju čine građani Kosova i Srbije i koju je vodio Azem Sulja", navodi se u zahtevu za hapšenje.

Sulja je osumnjičen da je bio na čelu kriminalne grupe protiv koje se vodi istraga zbog organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja zvaničnih dokumenata i davanja i primanja mita.

Prilikom prvog hapšenja Sulje Državno tužilaštvo Kosova navelo je da su "članovi kriminalne grupe međusobno sarađivali i svako je imao posebnu ulogu, kako bi Kosovu oduzeli društvenu imovinu u približnoj vrednosti od 30 miliona evra putem kriminalne delatnosti, falsifikovanja dokumenata i davanja mita javnim činovnicima".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.