Tači smenio Editu Tahiri?

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači smenio Editu Tahiri?

Prištinski list Koha ditore objavio je danas da je kosovski premijer Hašim Tači smenio Editu Tahiri s mesta šefa pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom, a zamenik ministra spoljnih poslova Petrit Selimi demantuje tu infromaciju.

Prištini je u ovom trenutku u centru pažnje primena do sada postignutih sporazuma, među kojima je i sporazum o slobodi kretanja i integrisanom upravljanju prelazima", rekao je Selimi za RTS.

Kraj nadgledane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nezavisnosti Kosova – Šta će biti sa Srbima?

Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom

Tahiri: Izolacija Kosova da nije bilo sporazuma s Beogradom

Selimi ističe da sam sastav pregovaračkog tima nije ni dovođen u pitanje i da je od manjeg značaja u odnosu na primenu sporazuma.

Prethodno je list "Koha ditore", obajvio da je Tahiri smenjena jer se završava faza tehničkog dijaloga i najavljuje početak političkih razgovora, koje neće predvoditi Edita Tahiri.

Dnevnik navodi da su, tokom jučerašnjeg sastanka, izaslanik EU u dijalogu Robert Kuper i Tači razgovarali samo o tehničkim pitanjima jer ni Kuper nije siguran da li će biti posrednik i u političkom dijalogu.

Politički dijalog navodno čeka da se u Srbiji formira vlada, a i zvaničnici u Beogradu najavili su da pregovore treba podići na što viši politički nivo.

(Koha ditore, RTS)

Foto: ditari.com
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj nadgledane nezavisnosti Kosova – Šta će biti sa Srbima?

Izvor: S media, 21.Jun.2012, 18:11

Početkom jula biće završena nadgledana nezavisnost Kosova. Barem je tako najavio Hašim Tači. Iako je međunarodna upravljačka grupa kao rok za okončanje svog prisustva pominjala septembar, Prištini se žuri da se pokaže kao sposobna u rukovođenju zemljom. Sa druge strane, za Beograd bi to moglo...

Nastavak na S media...

Politički dijalog bez Edite Tahiri

Izvor: Danas, 22.Jun.2012

Kosovski premijer Hašim Tači smenio je Editu Tahiri s mesta šefa tima Prištine za dijalog s Beogradom, objavio je prištinski list Koha ditore, što je ubrzo demantovao zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.