Tači i Veseli: Nije nam trebalo ono juče u Mašutištu

Izvor: Prva.rs, 29.Avg.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Veseli: Nije nam trebalo ono juče u Mašutištu

U saopštenju Tačija navedeno je da jučerašnji događaji "nisu u interesu Kosova niti njegovih građana" i da je "pravo svakog da se vrati na svoju imovinu i svoje mesto porekla", prenose kosovski mediji.
"To važi za svakog građanina Kosova, bez obzira na etničku pripadnost", rekao je Tači i pozvao sve da to pravo poštuju. 

U daljem tekstu saopštenja za medije, kosovski lider navodi da su "pitanja nestalih, raseljenih lica i okupirane svojine, rane otvorene još za vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << rata" i dodao da "te rane moraju da se zatvore kako bi se okrenuli budićnosti". 

Predsednik Tači je zakljucio da će se "pravosuđe baviti baviti svima koji su počinili zločine u prošlosti, jer je pravda je preduslov za iskreno pomirenje i za izgradnju multietničkog Kosova". 

Predsednik Skupštine Kosova Veseli, rekao da Kosovu nisu potrebni incidenti poput jučerašnjeg u Mušutištu. 

"Takve dogadaje mogu da zloupotrebe oni koji žele da spreče konsolidaciju države Kosovo i da prikažu negativan imidž naše države u svetu", rekao je Veseli. 

Veseli je istakao da su "pravo na veroispovest, slobodu kretanja, pravo na povratak na svoju imovinu, osnovna prava propisana Ustavom Kosova" i dodao da je zakonska obaveza Kosova da garantuje takva prava.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Tači: Trganje za nestalima među najvažnijim pitanjima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2016

Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je da je rešavanje sudbine nestalih lica je jedan od najhitnijih i najbitnijih zadataka. Uoči Međunarodnog dana nestalih lica, koji se obeležava 30. avgusta, Tači je rekao kako pitanje nestalih tišti porodice, ali i celo društvo, te utiče na odnose među...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.