TRI RAZLOGA ZAŠTO ALBANCIMA NA KOSOVU ODGOVARA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

Izvor: Press, 18.Jan.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI RAZLOGA ZAŠTO ALBANCIMA NA KOSOVU ODGOVARA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

Ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića izazvalo je politički potres koji će region još dugo osećati. Najveće političko ubistvo još od atentata na premijera Zorana Đinđića je bez ikakve sumnje naručeno, a ključno pitanje koje se već sada postavlja jeste da li je likvidacija lidera kosovskih Srba završetak nekog starog plana ili početak neke šire priče čije razmere trenutno ne možemo da naslutimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Kfor kao predstavnik međunarodne zajednice, zajedno sa Kosovskim bezbednosnim snagama je bio dužan da obezbedi bezbednost svih građana na Kosovu. Ako se zna da se pored Kfora i Kosovskih bezbednosnih snaga na Kosovu nalazi američka vojna baza Bondstil i da deluje veliki broj obaveštajnih agencija, postavlja se pitanje, kako onda oni nisu znali da postoji opasnost po život Olivera Ivanovića. Takođe, postavlja se i pitanje kome je najviše odgovaralo da on bude ubijen i ko je mogao to da spreči. 
Tri razloga zašto Albancima na Kosovu i stranim faktorima odgovara ubistvo Olivera Ivanovića su: 1. Kupovina vremena za ukidanje Suda za ratne zločine
2. Obustava pregovora sa Beogradom i odlaganje formiranja ZSO
3. Poruka svim Srbima i razjedinjavanje Srba kako na Kosovu tako i u ostatku Srbije 
Kupovina vremena za ukidanje Suda za ratne zločine?
Tokom februara očekuju se prve optužnice Specijalnog suda za ratne zločine na KiM.
Danas je odložena sednica na kojoj je grupa poslanika planirala da "prokrijumčari" odluku o ukidanju suda formiranog da procesuira zločine koje su tokom rata na KiM počinili Albanci. Nekadašnje vođe OVK danas čine okosnicu političke i ekonomske elite i predvode višemesečne napore za opozivanje zakonske odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine.
Za premijera samoproglašene države Ramuša Haradinaja mediji odavno navode da bi mogao među prvima da se nađe na optuženičkoj klupi. Nedavno je ambasada SAD u Prištini odbila da mu izda vizu za odlazak na Molitveni doručak u Vašington, a mediji taj potez tumače kao puštanje nekadašnjeg albanskog ratnog lidera niz vodu.
Odlaganje formiranja ZSO?
Srpska delegacija na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem napustila je pregovore u Briselu odmah posle atentata na Olivera Ivanovića.
Tokom dvodnevnih pregovara sa Prištinom pod okriljem EU bilo je predviđeno da teme budu primena postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, slobodi kretanja, integrisanim upravljanjem administrativnim prelazima, pravosuđu i energetici i druga otvorena pitanja.
Odavno je poznato da se kosovska politička vrhuška najviše protivi formiranju Zajednice srpskih opština. Priština od početka pregovora ima za cilj da stavi sever Kosova pod svoju kontrolu. Sada postoji opravdana bojazan da bi kosovske službe bezbednosti mogle da se nagomilaju na severu pod izgovorom da istražuju ubistvo i da žele da spreče destabilizaciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.