TEROR SE NASTAVLJA, NOVI NAPAD NA SRBE: Desetak porodica iz kosovskog sela na UDARU ekstremista!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 14:41

TEROR SE NASTAVLJA, NOVI NAPAD NA SRBE: Desetak porodica iz kosovskog sela na UDARU ekstremista!

Situacija je zastrašujuća

Srpska lista saopštila je da se po drugi put, u kratkom periodu, desetak srpskih porodica u selu Odanovce u opštini Kosovska Kamenica našlo na udaru piromana i dodala da su nekažnjavanje odgovornih za napad na Srbe i otvoreno institucionalno nasilje pogodno tlo za ekstremiste kojima smetaju i malobrojni Srbi u Odanovcu.

- Sinoć je porodici Milenković izgorela štala sa balama sena i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poljoprivrednim alatkama koje ovom porodičnom gazdinstvu obezbeđuju opstanak na svojoj zemlji. Zastrašivanje poštenih i vrednih srpskih porodica poput ovog posledica je direktne netrpeljivosti i javnog obračuna režima Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je strašna činjenica da niko od međunarodnih predstavnika nije reagovao na kontinuirane napade na Srbe južno od Ibra.

- Režim Aljbina Kurtija je uspeo da kreiranjem haosa svojim antisrpskim odlukama, ostavi po strani pažnju međunarodne javnosti sa svakodnevnih etnički motivisanih napada na naše građane. I ovaj napad, kao i svi prethodni nisu ni slučajni, ni jedinstveni slučajevi već očigledno deo ozbiljnog i sveobuhvatnog plana za progon srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta - naglašeno je.

Kako kažu, mir je najveća vrednost, koja se mora "čuvati i braniti od nasrtaja Aljbina Kurtija".

- Ali mir nije kada se progoni srpski narod, zabranjuje srpski dinar, ukidaju plate, penzije, stipendije i socijalna davanja, ili kada se napadaju malobrojni Srbi koji samo žele da žive na svojoj zemlji - poručuje Srpska lista.

(Srbija Danas/Kosovo-online)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.