SzS za KiM formiran na Gazimestanu

Izvor: Mondo, 20.Maj.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS za KiM formiran na Gazimestanu

Na Gazimestanu je danas formiran Savez za Srbiju za Kosovo i Metohiju, u prisustvu lidera SzS i predstavnika članica Saveza sa KiM, saopštio je Savez za Srbiju.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

SzS za KiM je trebalo da bude formiran u Gračanici, ali je lokacija promenjena, jer je ispred Doma kulture u tom mestu održan protest građana protiv dolaska predstavnika Saveza za Srbiju na KiM.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << SzS su se potom uputili na Gazimestan, gde, inače, medijima nije bilo dozvoljeno snimanje, kako je preneo Košev.

U saopštenju SzS se navodi još da je Dragan Đilas rekao da je politika SzS prema Kosovu i Metohiji bazirana na Ustavu, Rezoluciji 1244 i spremnosti da se razgovara sa svima.

"Poručujemo da je naša ideja da prestanu podele. Kako da razgovaramo sa Albancima, ako ne možemo unutar našeg naroda da pokrenemo razgovor. A razgovor sigurno nije ono sto vlast svakodnevno radi u Skupstini Srbije", rekao je Đilas.

Dodao je da je siguran da nijedan zaista opozicioni poslanik neće prisustvovati toj sednici i da će se bojkot skupštine nastaviti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI NA KOSOVU PROTIV RAZBIJANJA JEDINSTVA NARODA: Protest u Gračanici protiv SzS

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2019

Ispred Doma kulture Gračanica u organizovanom protestu pred dolazak opozicionih političara i aktivista, među kojima su i lideri Saveza za Srbiju...U Gračanici su danas održani protesti građana, kao odgovor na pokušaj da se u toj srpskoj sredini na centralnom Kosovu formira odbor Saveza za Srbiju....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.