Svedokinja tvrdi da je Ivanović odbranio njenog supruga

Izvor: RTS, 24.Jul.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedokinja tvrdi da je Ivanović odbranio njenog supruga

Svedočenjem Fatime Jašari u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, nastavljeno je suđenje lideru Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici optuženih za ratne zločine tokom 1999. i 2000. godine.
Svedokinja optužbe Fatima Jašari iz Kosovske Mitrovice ispričala je sudskom veću, kojim predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša, da je janara 2000. godine iz svog stana u naselju "Tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << solitera" videla Olivera Ivanovića koji je prišao grupi srpskih mladića i rekao im da prestanu da tuku njenog supruga, prenosi Beta.

"Sa prozora svog stana koji se nalazio na petom spratu, videla sam kada mi je suprug izašao iz autobusa i grupu krupnih i jakih srpskih mladića kada su mu prišli i tukli ga", rekla je Jašari i ukazala da je videla optuženog Ivanovića da im je prišao i rekao "dosta".
Prema njenim rečima, napadači su prestali da tuku njenog supruga koga su zatim francuski vojnici Kfora odveli u bolnicu, a nju kada se onesvestila polili vodom i pružili pomoć.
Na svako pitanje tužioca Cezara Mihalčuka, advokata oštećenih i sudskog Veća, ponavljala je samo tu rečenicu - da je videla Olivera koji se približavao masi i njegov glas kada je rekao "dosta". Ostalu četvoricu optuženih Dragoljuba Delibašića, Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića svedokinja nije ni pomenula.
Fatima Jašari je četrdeset drugi svedok optužbe za događaje od 3. februara 2000. godine, a svoj iskaz pred sudskim većem daje danas i njen sin Emin.
Panirano je da naredne nedelje, putev video linka, svedoči zaštićeni svedok "Y" . On će na pitanja tužioca, advokata i sudskog veća odgovarati četiri dana.
U dosadašnjem toku sudskog postupka protiv Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Ilije i Nebojše Vujačića i Aleksandra Lazovića, svedoci nisu mogli da potvde navode optužnice koja ih tereti da su 1999. i 2000. godine počinili najteža krivična dela protiv albanskog stanovništva.
Suđenje je počelo decembra prošle godine, a okrivljeni su se izjasnili da nisu krivi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.