Svečlja i njegove okupacione falange su jedini kriminalci na severu KiM

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 19:23

"Svečlja i njegove okupacione falange su jedini kriminalci na severu KiM"

Lažni ministar, nasilnik i ekstremista Dželjalj Svečlja, sa okupacionim falangama preobučenim u odela Kosovske policije jedini su kriminalci na severu KiM.

To je danas izjavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dodajući da oni nemaju tu šta da traže.

Direktor Kancelarije za KiM je tako reagovao na intervju kosovskog ministra policije Dželjaja Svečlje za KoSSev.

"Jedini cilj Svečljinog opsesivnih pokušaja kriminalizacije Srba sa severa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohije jeste da opravda protivpravno prisustvo svojih parapolicijskih jedinica na severu KiM gde danonoćno terorišu srpski narod. Kad već govori o kriminalu, najbolje bi bilo da Svečlja pođe od sebe i optužnice koja je godinama podignuta protiv njega zbog napada kamenicama na pripadnike tzv. Kosovske policije, ali i zbog prevrtanja vozila misije Euleks. Pa umesto što bi Svečlja nezakonito da privodi Srbe navodnom poznanju pravde i prava, trebalo bi prvo da on sam prestane da beži od tog istog prava i pravde", poručio je Petković.

Petković u saopštenju je postavio pitanje "da li je sprovođenje reda i zakona to što je kukavički poslao svoje falange da duge cevi uperuju u sina predsednika Aleksandra Vučiča zbog jedne majice? Da li je vladavina prava kada Kurtijevi specijalci pucaju u ledja Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stojanović iz Gotovuše? Ili kada brutalno pretuku srpsku decu Daru i Kristijana?"

"Hibridni rat koji Svečlja kukavički vodi iz Prištine protiv svega srpskog i posebno severa Kosova i Metohije rezultirao je time da nema tog čestitog Srbina koji bi ni javno ni tajno pristao da bude alibi Svečlji u njegovoj bolesnoj opsesiji okupacije severa i proterivanja Srba sa Kosova i Metohije. To mu nikada neće uspeti", zaključio je Petković.

Svečlja je u intervju naveo da nije protiv "srpskog naroda, već protiv šovinističkih projekata Srbije i kriminalaca".

"Kriminalci nemaju nacionalnu pripadnost, jer su baš oni izmešani. Oni su ti koji svoje aktivnosti žele da prikažu u nacionalističkim bojama. Albanci znaju šta znači biti pod represijom, a moj posao je da prevagne vladavina zakona. Vučić se žali na zatvaranje ilegalih puteva, a mi ne sprečavamo slobodu kretanja već blokiramo nezakonite puteve koji su koristili za krijumčaranje. Ja ne izmišljam, a svaki put kada Vučić se obrati javnosti 50 odsto što kaže je laž", rekao je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Petković: Svečlja kriminalizacijom Srba opravdava prisustvo parapolicije

Izvor: Blic, 09.Jul.2023

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je pokušaji ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da kriminalizuje Srbe sa severa KiM imaju za cilj da opravdaju, kako je naveo, protivpravno prisustvo parapolicijskih jedinica, "gde danonoćno terorišu srpski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.