Svečla se uplašio srpske sloge

Izvor: B92, 03.Avg.2022, 21:33

"Svečla se uplašio srpske sloge"

Kosovska Mitrovica -- Poslednja izjava ministra kosovske policije Dželala Svečle najbolje oslikava antisrpski stav vlasti u Prištini predvođenih Kurtijem, ocenila je Spska lista.

Kažu i da "Svečla gomilom laži o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću i uopšte Srpskoj listi, želi da ubedi i ohrabri sebe samog, jer se uplašio srpske sloge i autoriteta potpredsednika Radoičića, ne shvatajući da što ga više napada to je podrška koju gospodim Radoičić ima među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbima veća".

"Zato ministar policije ne sme da prizna da su Srbi na severu složniji nego ikad, ne sme da prizna da su Srbi odlučni da opstanu i ostanu bez obzira na njegove pretnje, da veruju rukovodstvu Srpske liste, da su u nedelju pokazali da se ne plaše njegovih pretnji, i ono što je najvažnije, ne sme da prizna da je svestan koliki autoritet gospodin Radoičić ima među Srbima", navodi SL.

Dodaju da se to najbolje videlo u nedelju kada se Rađičić pridružio Srbima na protestima i bio sa građanima i rukovodstvom Srpske liste "na opšte oduševljenje svih prisutnih koji su se tada osetili sigurnije i zaštićeno, jer je, kao i uvek kada je teško bio sa njima, vodeći računa o bezbednosti i sigurnosti svakog čoveka i svake porodice na severu".

SL navodi i da se Svečla prevario očekujući da će lažnim optužnicama onemogućiti potpredsednika Radoičića da bude sa svojom narodom.

"Ministar Svečla je hrabar samo kada pošalje druge da izazivaju incidente na Severu i maltretiraju goloruk narod, stare, žene i decu, dok on sedi u svojoj fotelji u Prištini, dok za razliku od njega rukovodstvo Srpske liste deli sudbinu svog naroda svakoga dana, pa i na barikadama ulažući napore da se sačuva mir, i za Srbe i za Albance", poručuje SL i dodaje da je jedino tačno što je Svečla rekao to da Srpska lista ne sarađuje sa Vladom Aljbina Kurtija, a razlog je, dodaju, što ona radi protiv interesa srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.