Sve više Albanaca traži otpust iz kosovskog državljanstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2011, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više Albanaca traži otpust iz kosovskog državljanstva

PRIŠTINA -

PRIŠTINA, 26. JUNA (SRNA) –

U prvih šest meseci ove godine 1.600 kosovskih Albanaca podnelo je zahtev za odricanje državljanstva Kosova, podaci su kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Ministarstvu kažu da taj broj nije konačan pošto nisu objedinjeni svi podaci iz zemalja u kojima žive lica koja su zatražila otpust iz kosovskog državljanstva, kao ni podaci iz zemalja koje priznaju dvojno državljanstvo.

"To je podatak koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uznemiruje i koji mora pred Vladu da postavi pitanje odnosa prema građanima koji privremeno borave u inostranstvu, jer se na spisku nalazi najveći broj onih koji rade u zemljama zapadne Evrope", kaže ministar Bajram Redžepi, odbacujući navode da je kosovska nezavisnost osnovni motiv zahteva za otpust iz državljanstva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci se odriču kosovskog državljanstva

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2011

U prvih šest meseci ove godine 1.600 kosovskih Albanaca podnelo je zahtev za odricanje državljanstva Kosova i Metohije, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova samoproklamovane republike Kosova.

Nastavak na Vesti-online.com...

Albanci se odriču kosovskog državljanstva

Izvor: TvojPortal.com, 26.Jun.2011

/vesti online/ U prvih šest meseci ove godine 1.600 kosovskih Albanaca podnelo je zahtev za odricanje državljanstva Kosova i Metohije, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova samoproklamovane republike Kosova.. . 1.600 zahteva za odricanje kosmetskog državljanstva. . U Ministarstvu kažu da...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.