Sve spremno za sastanak Mustafe i Vučića

Izvor: Beta, 02.Feb.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za sastanak Mustafe i Vučića

PRIŠTINA, 2. februara 2015. (Beta) - Ministarka Vlade Kosova zadužena za dijalog Beograda i Prištine, Edita Tahiri izjavila je da je sve spremno za prvi susret premijera Kosova i Srbije, Ise Mustafe i Aleksandra Vučića u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.

Po njenim rečima, glavna tema prvog susreta dvojice premijera biće pravosudje.

"Očekujemo da se na ovom sastanku finalizira plan za ostvarivanje pitanja pravosudja. Zatim sledi uspostavljanje jednog osnovnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za sedam opština shodno Zakonu o sudovima Kosova kao i formiranje kancelarije osnovnog tužilaštva koja će delovati na severu. Praktično će doći do uspostavljanja jedinstvenog sistema pravosudja i na severu naše zemlje", rekla je Tahiri za dnevnik Epoka e re.

Kako je navela, Vučić i Mustafa će razgovarati i o rasformiranju "paralelne strukture koja se zove Civilna zaštita", koje je odavno planirano.

"EU je angažovala diplomatiju koja o tom planu razgovara sa Srbijom. Na sastanku može biti neke potvrde na nivou premijera o rasformiranju te strukture da bi se kasnije nastavilo sa praktičnom primenom rasformiranja Civilne zaštite", kazala je Tahiri.

Ona je dodala da će moguća tema razgovora biti početak primene plana o telekomunikacijama koji se prvenstveno odnosi na to da Kosovo dobije medjunarodni telefonski pozivni broj od Medjunarodne unije za telekomunikacije.

"To su sve teme o kojima će se razgovarati i ovaj sastanak će poslužiti i za analizu dokle se stiglo sa primenom sporazuma iz Brisela, šta će biti vizija za budućnost i o kojim će se temama u buduće razgovarati", kazala je ministarka.

Na pitanje da li će se u Briselu razgovarati i o Trepči, Tahiri je rekla da Kosovo neće prihvatiti da taj kombinat bude tema razgovora, dodavši da "i Srbija zna da se o Trepči neć pričati".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri: U Briselu se neće pričati o Trepči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2015

Ministarka Vlade Kosova zadužena za dijalog Beograda i Prištine, Edita Tahiri izjavila je da je sve spremno za prvi susret premijera Kosova i Srbije, Ise Mustafe i Aleksandra Vučića u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa...Po njenim rečima, glavna tema prvog susreta dvojice premijera biće pravosuđe..."Očekujemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.