Švajcarski poslanik: Istine o Srebrenici i Kosovu prećutane na Zapadu

Izvor: Press, 26.Nov.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski poslanik: Istine o Srebrenici i Kosovu prećutane na Zapadu

Poslanik švajcarske skupštine Donatelo Pođi (Donatello Poggi) upozorava da su mnoga dešavanja na Balkanu 1990-tih godina deo propagande i da su velike srpske žrtve u Srebrenici i na Kosovu i Metohiji tokom protekog rata prećutane na Zapadu.

On kaže da se jedan od tih događaja u Srebrenici, u kome su žrtve bili Srbi, malo razlikuje od zvanične verzije, a da kod zločina nad muslimanima postoje "tamne strane" u pogledu broja žrtava i lažnih podataka.

Pođi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naime, tvrdi da su u Srebrenice žrtve bili i Srbi - njih 3.280, o kojima, kako kaže, postoje jasni podaci. Sedamdeset odsto su, dodao je bili, civili.

Ovaj poslanik u švajcarskom parlamentu je u autorskom tekstu objavljenom u listu "L'Opinione" pod naslovom "Srebrenica - kako se zaista zbilo", naveo da su sve srpske žrtve u Srebrenici ubijene i masakrirane u periodu između 1992 - 1995. godine, da imaju svoje ime i prezime i da su sve registrovane.

Onaj drugi masakr, nad muslimanima, sadrži mnoge "tamne strane" - u pogledu ukupnog broja žrtava otkriveni su mnogi lažni podaci, kao i žrtve koje nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, napisao je Pođi.

To je, prema njegovim rečima, bio nesumnjiv pokušaj da se uhvati u zamku srpska komponenta i sa naknadnom rekonstrukcijom komandne odgovornosti dođe do tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

"Međunarodno krivično pravo" tako je potpuno ogoljeno: druga Srebrenica - ona sa srpskim žrtvama, bila je totalno ignorisana! Istina o Srebrenici nije ni versko pitanje, ni pitanje interpretacije, već pitanje činjenica koje su sistematski zataškavali i cenzurisali muslimanski političari, zemlje članice NATO-a i zapadni mas-mediji, zaključuje Pođi.

On podseća da je Srebrenica mali gradić - smešten u BiH, a veštački ga je stvorio NATO. To je bila enklava na srpskoj teritoriji, u kojoj su do sredine 90-tih živeli većinom muslimani.

Srebrenica je naizgled bila "zastićena zona", demilitarizovana i uz vojno prisustvo NATO-a.

Ali Srebrenica je u isto vreme poslužila i za strašne etikete, pa i neistine koje su se ticale priča o "genocidu, etničkom čišćenju, masovnim silovanjima" - a sve to se pokazalo veoma efikasno za obmanjivanje javnosti.

Švajcasrki poslanik piše i o propagandi u vezi sa Kosmetom.

Seća li se neko "masakra nad nevinim civilima Albancima", koji je, navodno, učinila jugoslovenska vojska (srpsko-crnogorska) na Kosovu, pita on.

Koliko je nas saznalo u međuvremenu da su "civili" bili borci OVK koji su poginuli u vatrenom okršaju i da je šef Međunarodne posmatračke grupe bio niko drugi nego agent CIA Vilijam Voker, prenela je Srna.

On je naredio da se svi poginuli borci presvuku u civilna odela, stvarajući tako dugo očekivanu priliku da se objavi rat SR Jugoslaviji, podseća Pođi.

Niko se više ne seća užasne hrvatske operacije "Oluja" od 4. augusta 1995. kada je hrvatska vojska sa 150.000 vojnika izvršila napad na teritoriju Republike Srpske Krajine, okupirala je i etnički očistila celi narod, koji je u nepreglednim kolonama napustio kuće i imanja, da bi došao do Republike Srpske i Srbije. To se zove etničko čišćenje. Svi su umukli i svi imaju amneziju? Hoćemo li da pričamo o OVK kao o "vojsci za oslobođenje Kosova", pita Pođi.

To je obična kriminalna organizacija, koju finansira CIA i mnogi Albanci iz Švajcarske (to je već dokumentovano), pojačana "muslimanskim borcima koji nisu bili ništa drugo nego odredi smrti pod komandom Hašima Tačija", napisao je Pođi.

Danas je očigledno da je priznavanje nezavisnog Kosova - koje je izdejstvovano u veoma kratkom vremenu, a koje je prihvatila švajcarski ministar Mišelin Kalmi-Rej - bila ogromna politička greška, jedna od mnogih koje je ova gospođa napravila, zbog koje ćemo imati posledice u budućnosti, čak i finansijske, piše Pođi.

On u tekstu navodi da Kosovo nisu priznale države poput Kine, Rusije, Indije, Španije, Argentine...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Istine o Srebrenici i Kosovu prećutane na Zapadu

Izvor: Press, 26.Nov.2012

Poslanik švajcarske skupštine Donatelo Pođi upozorava da su mnoga dešavanja na Balkanu 1990-tih godina deo propagande i da su velike srpske žrtve u Srebrenici i na Kosovu i Metohiji tokom protekog rata prećutane na Zapadu...On kaže da se jedan od tih događaja u Srebrenici, u kome su žrtve bili...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.