Sutra sednica Skupštine: Izbor Vlade i polaganje zakletve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 16:18

Sutra sednica Skupštine: Izbor Vlade i polaganje zakletve

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić predstaviće sutra na posebnoj sednici Skupštine Srbije svoj ekspoze i članove kabineta.

Na dnevnom redu sednice je izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova vlade, čime zvanično počinje da im teče mandat.

Posle rasprave u parlamentu, očekuje se glasanje i polaganje zakletve koja glasi:

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom časću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Vlada Srbije ima 21 resor, među kojima su tri nova koja se tiču brige o selu, o porodici i demografiji i ljudskim i manjinskim pravima i društvenom dijalogu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Srbije bira novu Vladu

Izvor: RTS, 27.Okt.2020

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na sutrašnjoj sednici izbor nove Vlade. Mandatarka Ana Brnabić će predstaviti ekspoze i nove ministre. . U Skupštinu Srbije stigao je predlog za sastav Vlade Srbije sa biografijama ministara, a posebna sednica na kojoj će mandatarka...

Nastavak na RTS...

Brnabić o izboru Vlade: Šest ciljeva, Srbija finansijski i ekonomski stabilna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 03:54

"Srbija je danas mnogo drugačija zemlja nego 2017. godine i fundamentalno drugačija nego 2014. godine, prestala je da bude zemlja koja niže istorijske poraze i postala zemlja koja pobeđuje", poručila je mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić. "Ova vlada imaće šest ciljeva o kojima će posebno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.