Sutra nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prtištine

Izvor: Press, 14.Jan.2013, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prtištine

Radne grupe Beograda i Prištine, posle razgovora u četvrtak i petak prošle nedelje, rastale su se bez izjava za medija a Maja Kocijančič, portparolka šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton pod čijim posredstvom se dijalog i odvija, saopštila je da je postignut "izvestan napredak".
U Briselu očekuju da se razgovori nastave i u sredu.
Radne grupe je sa beogradske strane predvodio Dejan Pavićević uz prisustvo šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina i predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kosovskih Srba Krstimira Pantića i Slaviše Ristića, a sa prištinske Edita Tahiri.
Cilj tehničkog dijaloga, tokom koga se razmatrao problem carinjenja robe namenjene severu Kosova na nedavno uspostavljenim prelazima na administrativnoj liniji, bio je priprema terena za novu rundu razgovora na najvišem nivou koja je zakazana za 17. januar.
Tada bi u Briselu trebalo da se sretnu predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.