Sutra Skupština Kosova razmatra tri zakona o Bezbednosnim snagama

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra Skupština Kosova razmatra tri zakona o Bezbednosnim snagama

Skupština Kosova će na sutrašnjoj sednici, pored ostalih, razmotriti i tri zakona koji se odnose na promene misije Bezbednosnih snaga Kosova.

Na dnevnom redu sednice koja ima 46 tačaka su i nacrti zakona o Ministarstvu odbrane, o Bezbednosnim snagama Kosova i nacrt zakona o službi u njima.

Ta tri zakona su kao 10, 11. i 12. tačka dnevnog reda a kada budu razmatrani na sednici će učestvovati i poslanici opozicionog Demokratskog saveza Kosova i Samoopredelenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji bojkotuju rad Skupštine Kosova čime onemogućavaju normalan rad parlamenta.

Skupština će na sutrašnjoj sednici razmotriti i nacrte i predloge zakona o ratifikaciji Sporazuma o socijalnom osiguranju između Republike Kosovo i Švajcarske Konfederacije, nacrt Zakona o ratifikaciji Sporazuma o socijalnom osiguranju između Kosova Belgije, nacrt Zakona o ratifikaciji Ugovora o osnivanju transportne zajednice, nacrt Zakona o ratifikaciji Bilateralnog Sporazuma između vlada Kosova i Luksemburga u vezi sa Projektom razvojne saradnje KSV/019: tehnička pomoć u kontekstu Evropskih Integracija.

Takođe treba da budu ratifikovani i sporazumi za IPA 2015 između Kosova i Evropske unije kao i nacrti zakona o izmeni i dopuni Zakonika o krivičnom postupku Republike Kosova, o porezu na prihode korporacija, o porezu na lične dohotke, o parlamentarnoj istrazi i zakona o Inspektoratu rada.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o zaštiti vazduha od zagađenja, o regulisanju usluga vode, o zaštiti vrednosti borbe OVK-a, o platama u javnom sektoru, o organizaciji i funkcionisanju državne uprave i nezavisnih agencija, o javnim službenicima, o javnom prenosniku Kosova, za izmenu i dopunu o prevenciji i sankciji nasilja i negativnih pojava na sportskim događajima, za izmenu i dopunu zakona o kinematografiji, za izmenu i dopunu zakona o autorskim pravima i srodnim pravima.

Pod uslovom da bude obezbeđen kvorum poslanici će se izjasniti i o zakonima za izmenu i dopunu zakona o bibliotekama, za izmene i dopune zakona o kulturnom nasleđu, za izmenu i dopunu zakona o sponzorstvu u oblasti kulture, omladine i sporta, za izmenu i dopunu o sportu, o peticijama, o naučnoj inovaciji i transferu znanja i tehnologije, zakona o izmeni i dopuni Zakona o zvaničnim statistikama Republike Kosova, o socijalnim preduzećima.

Razmotriće se i Izveštaj vlade o funkcionisanju sistema unutrašnje kontrole javnih finansija u javnom sektoru Kosova za 2017 godinu, o poslovanju nekih javnih preduzeća, o stanju civilne službe Republike Kosova za 2017. godinu, godišnji izveštaj o radu Kosovske agencije za privatizaciju za 2017.godinu,imenovati predsedavajućeg i članova Upravnog odbora Fonda za penzijske štednje Kosova, imenovati predsednika Regulativne komisije za javne nabavke, imenovati sedam članova u Kosovskom savetu za kulturno nasleđe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.