Suroi: Vojska Kosova nije pretnja miru, opasnost preti od onih koji su 90 tih izazvali četiri rata

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suroi: Vojska Kosova nije pretnja miru, opasnost preti od onih koji su 90 tih izazvali četiri rata

Publicista i osnivač Grupe Koha Fljaka Suroi izjavila je večeras da kosovska vojska ne predstavlja opasnost za mir u regionu i da opasnost preti od one strane koja je 90 tih godina izazvala četiri rata.

"Mi imamo naš stav o našoj vojsci i sada imamo podršku jednog dela NATO-a i jednog dela EU, što znači da ni stavovi NATO i EU nisu jednoglasni", kazala je Suroi, a preneo koha.net.

Ona je rekla da opasnost za mir u regionu dolazi od "strane koja je u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << veku vodila četiri rata".

"Na kraju, naša vojska nije formirana da bi napadala. Opasnost od destabilizacije dolazi od onih koji ne znaju drugačije već da izazivaju ratove, koji su 90 tih godina izazvali četiri. Verujem da Kocijančić to zna bolje nego što rečima može da objasni", rekla je Suroi.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančić izjavila je danas da EU ima isto mišljenje kao i NATO o transformaciji BSK da se mandat BSK može menjati samo putem sveobuhvatnog i postepenog procesa u skladu sa Ustavom Kosova.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da odluka ne dolazi u povoljno vreme i da nisu uzeta u obzir uznemirenja izneta od strane NATO-a.

Podršku transformaciji BSK su dali SAD, Velika Britanija i Nemačka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.