Sumnja se na koronavirus na KiM

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnja se na koronavirus na KiM

U Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini primljena je pacijentkinja za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom. Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia navodi da je jedna žena primljena na odeljenje, ali da simptomi ne ukazuju na koronavirus. Rezultati se očekuju u 23.00, prenosi "Koha net".
Arben Vitia navodi da je reč o Britanki, koja radi na Kosovu i Metohiji a koja je ranije odsela u skijaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centru van Kosova, gde je saznala da se za neke ljude sumnja da su bili zaraženi koronavirusom.

"Nakon što se vratila sa skijanja, žena je osetila blagi kašalj, ali bez groznice i drugih simptoma. Uplašila se i došla na Infektivnu kliniku na pregled. Preduzete su sve mere, uzeti uzorci za analizu i oni se sad obrađuju. Rezultate očekujemo oko 23.00", rekao je Vitia na konferenciji za novinare, prenosi Koha net.
Ističe da nema razloga za panikom jer simptomi koje ima strana državljanka ne ukazuju na koronavirus.
Direktor Klinike za infektivne bolesti u Prištini Naser Ramadani istakao je da sav potreban materijal za dijagnostiku postoji u nacionalnom institutu u Prištini.
"Očekuje se da ćemo oko ponoći izaći sa rezultatima pacijentkinje, preduzete su sve mere izolacije. Svi postupci preduzeti na Klinici za infektivne bolesti već su detaljno opisani u akcionom planu nacionalnog instituta koji je odobrilo ministarstvo zdravlja i zasnivaju se na svim preporukama Svetske zdravstvene organizacije", rekao je Ramadani. 
Dodao je da su uzorci odmah poslati u laboratoriju nacionalnog instituta.
"Timovi su hitno pozvani, a uzorci se obrađuju", rekao je Ramadani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana konferencija o korona virusu, otkriveni novi podaci o pacijentu u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2020

Ministar zdravlja na Kosovu i Metohiji Arben Vitija javnosti saopštio najnovije vesti Pacijent koji je zadržan u izolaciji na Klinici za infektivne bolesti UCCK-a pod sumnjom na koronavirus je državljanka Velike Britanije koja živi na Kosovu, rekao je na vanrednoj konferenciji...

Nastavak na Večernje novosti...

KORONA VIRUS NA KOSOVU? Pacijentkinja zadržana u bolnici u Prištini; Ministar zdravlja ističe da SIMPTOMI NE UKAZUJU NA ZARAZU

Izvor: Blic, 09.Feb.2020, 00:02

U Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini primljen je pacijent za koga se sumnja da je zaražen korona virusom, preneo je portal "Kosovo onlajn". Međutim, kosovski ministar zdravlja Arben Vitia rekao je na konferenciji za novinare da je osoba koja je navodno zaražena korona virusom žena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.