Suđenje za nemire u martu 2004.

Izvor: B92, 03.Apr.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za nemire u martu 2004.

Beograd -- Pred Prvim osnovnim sudom je nastavljeno suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004.

Na suđenju su saslušana tri svedoka, a sledeći glavni pretres zakazan je za 9. maj.

Među optuženima je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević Kimi, koji je do hapšenja u Makedoniji 21. februara više od šest meseci bio u bekstvu.

Njemu je 27. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spojen proces sa procesima ostalim optuženima, pošto je po kratkom postupku deportovan iz Makedonije i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Radisavljeviću i ostalim optuženima sudi se za delo "učestvovanje u skupini koja vrši krivično delo", za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Neredi kod džamije izbili su posle nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. godine. Demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu Ulice kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike "Ubij Šiptara", provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili.

Polupali su prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeno suđenje za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2012

BEOGRAD -..Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. godine posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji...Na suđenju su saslušana tri svedoka, a sledeći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Suđenje za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: S media, 03.Apr.2012

Suđenje grupi od 20 optuženih za paljenje beogradske Bajrakli džamije 2004. godine nastavljeno je danas pred Prvim osnovnim sudom...Na suđenju je saslušano tri svedoka, a sledeći glavni pretres zakazan je za 9. maj. Tada će biti saslušani iskazi još tri svedoka odbrane...Muftija Jusufspahić:...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.