Sud za zločine OVK nije neustavan

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud za zločine OVK nije neustavan

Ustavni sud Kosova danas je odbacio kao neprihvatljiv zahtev opozicionih poslanika da se oceni ustavnost amandmana na Ustav kojim je stvorena osnova za donošenje Zakona o specijalnom sudu za zločine OVK.

Opozicione stranke u Skupštini Kosova predale su 11. avgusta zahetev za ocenu ustavnosti amandmana 24, sporeći sadržaj tog amandmana i navodeći ;da tokom usvajanja Zakona o specijalnom sudu nisu poštovane ustavne procedure.

Oni su smatrali da je u postupku usvajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << amandmana prekršena ustavna procedura jer amandman nakon prvog odbijanja u Skupštini Kosova nije ponovo dostavljen na mišljenje Ustavnom sudu, iako u njemu nije izmenjenja nijedna zapeta.

Opozicija takođe smatra da u ustavnom amandmanu postoji odredba kojom se suspenduje Ustav Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ustavni sud Kosova neće raspravljati o specijalnom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2015

Ustavni sud Kosova danas je odbacio kao neprihvatljiv zahtev opozicionih poslanika da se oceni ustavnost amandmana na Ustav kojim je stvorena osnova za donošenje Zakona o specijalnom sudu za zločine OVK...Odluka je doneta danas i odmah je objavljena na veb stranici Ustavnog suda...Opozicione stranke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.