Sud u Prištini dvojici Srba uhapšenim u Zvečanu odredio pritvor: Brutalno je pretučen

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 16:53

Sud u Prištini dvojici Srba uhapšenim u Zvečanu odredio pritvor: "Brutalno je pretučen"

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću koji su uhapšeni u ponedeljak u Zvečanu, saznaje Kosovo onlajn.

Petrović i Obrenović, koje je KFOR pre dva dana predao kosovskoj policiji, prebačeni su jutros iz policijskog pritvora u Kosovskoj Mitrovici u sudski pritvor u Prištini, rekao je ranije danas bivši gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kosovska policija brutalno je pretukla Obrenovića prilikom hapšenja 29. maja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je ranije njegov branilac Predrag Miljković, navodeći da je njegov klijent zadobio povrede glave, posekotine, poderotine i hematome po glavi.Iz Euleksa su danas za Kosvo onlajn poručili da prate slučaj i da će prisustvovati saslušanju o pritvoru.

Naveli su i da nastavljaju da pažljivo prati preko 60 slučajeva koji se odnose na kosovske Srbe, ili eventualno utiču na odnose među zajednicama preko svoje Jedinice za praćenje slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jednomesečni pritvor za dvojicu uhapšenih u Zvečanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za dve osobe inicijala R.P. i D.O, uhapšene u ponedeljak u Zvečanu na Kosovu. Sumnja se da su učestvovali u sukobima srpskih demonstranata i pripadnika Misije NATO-a na Kosovu (KFOR) u toj opštini. Oni su, kako je saopšteno iz Tužilaštva,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.