Sučaj Zorana Kovačevića: Šta je isplativije - izdaja ili patriotizam? (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 06.Dec.2019, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sučaj Zorana Kovačevića: Šta je isplativije - izdaja ili patriotizam? (VIDEO)

Kada vas pozovu da napustite posao iz patriotskih razloga, znajte da ćete samo vi nadrljati zbog toga.







Goran Rakić, sam ili po nečijoj instrukciji, danas se osmelio da pozove kosmetske Srbe da napuste takozvane "kosovske" (separatističke) institucije.


Pitanje je koliko bi taj političar ili njegov mentor mogao da pomogne ljudima koji su na isti takav poziv već ranije napustili "kosovske" institucije i da im obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << posao?


Evo jednog primera i dela do sada neobjavljenih telefonskih razgovora jednog čoveka sa Kancelarijom za KiM i njenim službenicima, inače roditelja dvoje dece, koji je to na šta je danas pozvao Rakić uradio još 2008. godine, kada je u Kosovskoj Mitrovici bujao patriotizam oplemenjen mržnjom prema Srbima koji su tada bili deo UNMIK privremenih institucija (ne današnjih separatističkih već po Rezoluciji 1244) i ostali bez posla.


Ovaj čovek, otac i muž, Srbin sa Kosova i Metohije bez stalnog posla je već 11 godina a u najveći problem upao je tek ove godine i to zato što je tražio zakonsko ispunjenje onoga što je dokumentom Vlade Srbije obećano.


"Nakon dvadeset godina ropstva ja sam shvatio da mi je život na Kosovu i Metohiji postao nepodnošljiv, a neshvatljivo je da me odavde ne teraju Albanci" rekao je ranije Zoran Kovačević⇗.


Njegov primer je samo jedan od onih koji predstavljaju neprofesionalan, nečastan, sramotan i bahat odnos državnih institucija prema srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji kojima je izgleda u interesu da Srbima ogade Kosovo i Metohiju i da odatle, iako nikada nisu odlazili, odu baš sada, posle dvadeset godina teške borbe za opstanak.


Na jednoj strani su zgaženi i od države poniženi Srbi čija deca žive na KiM, a na drugoj su oni maženi Srbi čija deca žive u centralnoj Srbiji, tamo provode vikend a ovde zarađuju. Za njih se izdvaja čak i kosovski dodatak.


O svemu ovome su obaveštene sve institucije vlasti, predsednik Republike, direktor Kancelarije za KiM, Poreska Uprava, ali odgovora nije bilo niti za njega samog, niti za brojne novinarske ekipe. I to govori o bezobzirnom odnosu prema ljudima.


Danas su on i njegova porodica izloženi pritiscima, pretnjama i ucenama, od vodećeh ljudi državne institucije zadužene za brigu o kosovskometohijskim Srbima.


Zbog toga su mnogi prinuđeni da prodaju imanja i odsele se sa Kosova i Metohije, jer pored svega što trpe, ne mogu da trpe i teror države kojoj veruju.


Zato: Prestanite da se igrate životima Srba na Kosovu i Metohiji i da od njih pravite paravan za svoje političke igre! - upućena je poruka odgovornima na društvenim mrežama.


"Dugo sam razmišljao da li da objavim ove snimke telefonskih razgovora na kojima se jasno čuje da sam se jedini borio za prava svih mojih kolega, međutim, ispostavilo se na kraju da sam ja žrtva. Ne kajem se, od tada je prestao kontakt i sa njima.



   
Zoran Kovačević    
Smatram da je to urađeno namerno od strane Kancelarije za KiM, jer nisam ispoštovao upozorenje da dalje ne objavljujem. Kada sam prestao da objavljujem, prestalo je i njihovo angažovanje oko celog slučaja. A kada su videli da sam uporan odlučili su da mi se surovo osvete.


Ne očekujem ništa dobro od njih, naprotiv, očekujem još gore.
I nakon svega sam pokušavao da saznam od koga je sve to poteklo, nezvanično su mi rekli da je sve na relaciji lokalnih političara - vrh Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Evo, danas služim kao dobar primer za "neposlušne", tj. onima koji pokušaju da na ovaj način rešavaju probleme koje im zadaje država, i služiću kao primer da ovo društvo nije vredno nikakve borbe.

Rekli su mi da sam trebao da ćutim i čekam da me se sete.
Nisu shvatili da je prošlo pet godina čekanja.
Nakon dvadeset godina suočavam se sa problemom da
napustim Kosovo, zbog Srba.


Bojim se za svoju porodicu, jer se neki nisu zaustavili
samo na meni lično, već se na perfidan način
razračunavaju i sa članovima moje porodice.


I pored svega verujem u pravdu i istinu" istakao je Zoran Kovačević koji se večeras pismom obratio javnosti.


POGLEDAJTE VIDEO:









KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Slobodan #Samardžić #Balkan #Vučić #Izdaja #Kosovo #Metohija  #Šiptari #Albanci #Srbija #Separatisti #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.