Stroge mere kontrole u Skupštini Kosova

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stroge mere kontrole u Skupštini Kosova

Uoči današnje sednice kosovske skupštine uvedene su stroge mere kontrole, pa su na ulazu u skupštinslu salu postavljena tri detektora za registrovanje metala kroz koja moraju da prođu svi koji ulaze u skupštinu.
Strogim merama pregleda podvrgnuti su poslanici, ministri, članovi diplomatskog kora, novinari i posmatrači.
Rigorozne mere kontrole uvedene su nakon petonedeljnih incidenata koje su poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opozicije organizovali u kosovskoj skupštini zahtevajući da premijer Isa Mustafa povuče potpis sa Briselskog sporazuma Prištine i Beograda.
Na današnjem zasedanju kosovskog parlamenta, koje je zakazano za 10.00 sati i čiji početak kasni, trebalo bi da se razmatra Zakon o Sporazumu o ratifikaciji i pridruživanju Kosova sa EU.
Za usvajanje ovog zakona potebna je dvotrećinska većina poslanika, odnosno neophodno je da ga podrže i srpski poslanici. Opozicija je najavila bojkot sednice, ali su u sali prisutni šefovi poslaničkih grupa opozicionih stranaka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

STROGE MERE KONTROLE i za poslanike i diplomate pred zasedanje kosovske skupštine

Izvor: Blic, 02.Nov.2015

Uoči današnje sednice Skupštine Kosova uvedene su stroge mere kontrole, pa su na ulazu u skupštinsku salu postavljena tri detektora za registrovanje metala kroz koja moraju da prođu svi koji ulaze u Skupštinu...Strogim merama pregleda podvrgnuti su poslanici, ministri, članovi diplomatskog kora,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.