Strančarenje na severu Kosova

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strančarenje na severu Kosova

Među Srbima na severu Kosova ima pokušaja da se kriza iskoristi u stranačke svrhe, ali jedinstvo prevladava, izjavio Šef beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović i najavio da će tema šeste runde pregovora biti carinski pečati.

Šef beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović, ocenio je da među Srbima na severu Kosova ima strančarenja i pokušaja iskorišćavanja situacije u stranačke svrhe, ali da je jače jedinstvo da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se istraje i ostane na svome.

-Ono što je sigurno, strančarenje ne narušava jedinstvo građana. Građani su jedinstveni sa svojom državom koja stoji iza njih - rekao je Stefanović sinoć u emisiji jagodinske televizije "Palma plus". On je istakao da će se "pažljivo pratiti da li neko narušava sporazum, a barikade su opcija da se mirno brani interes".

Stefanović je ponovio da se 5.septembra u Briselu neće razgovarati o statusu, ni o prelazima, a "razgovaraće se o carinskom pečatu".

Komentarišući izjavu Pitera Fejta, da "Vlada u Prištini ima pravo da preuzme kontrolu na celoj teritoriji Kosova", Stefanović je rekao da se od "Fejta ništa drugo i ne očekuje".

Moguće rešenje za carinske pečate

Nova priznanja nezavisnosti Kosova stižu iz Afrike

Stefanović: Beograd ne vodi razgovore o autonomiji severa

-Fejt je čovek vrlo nejasnog mandata i vrlo nejasne funkcije, s obzirom da predstavlja nevladinu organizaciju koja se zove Međunarodna civilna kancelarija, a koja je zadužena da pomaže nezavisnost Kosova - objasnio je Stefanović.

Na Fejta se može gledati kao na coveka koji je davalac nekih usluga vladi Hašima Tačija, a to su ljudi koji su smatrali da 25.jula imaju pravo i da treba nasilno da preuzmu prelaze, čime su u veliku opasnost doveli ne samo građane srpske nacionalnosti, već i policiju i pripadnike ROSU, od kojih je jedan, nažalost, i poginuo, istakao je Stefanović.

On je dodao da "Priština veoma dobro zna da je dijalog sa Beogradom neophodan da bi se rešili nesporazumi i dileme".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.