Stostruko vam se vratilo!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2013, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stostruko vam se vratilo!

Poželevši da novčano pomogne jednoj od porodica sa Kosova i Metohije, anonimni donator iz Australije odlučio je da mesečno šalje 150 dolara povratnicima u kosmetsko selo Žač kod Istoka, Marijani i Veljku Komatović, roditeljima malog Strahinje. Ovaj prilog, pristigao posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, reporteri našeg lista nedavno su uručili porodici Komatović.

Svoji na svome: Porodica Komatović  

- Tom divnom čoveku, čije nam je ime dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poznato, a koji za novine želi da ostane anoniman, zahvaljujemo se od sveg srca. Nama je svaka pomoć dragocena i daje nam nadu da ćemo uspeti da opstanemo na svom ognjištu. Radimo i mučimo se, jeste teško, ali vredi truda i muke jer smo svoji na svome. Našem donatoru želimo sve najbolje i da ga bog čuva, njega i njegovu porodicu, to je najmanje što zaslužuje - kaže Veljko, kome je pomoć dobrotvora iz daleke zemlje i te kako dobro došla.

On dodaje da je sa dobročiniteljem u kontaktu putem interneta.

 

Igračke i garderoba za Strahinju

Pored novčanog priloga, reporteri "Vesti" uručili su Komatovićima i nešto garderobe za bebu, kao i dosta igračaka, prethodno pristiglih u beogradsko Dopisništvo "Vesti". Poslala ih je Vera Lotrian- Jovanov iz Badena, na čemu su se najtoplije zahvalili.

- To nam, verujte, znači koliko i pomoć koju nam je uputio. Imamo sa nekim da porazgovaramo, da iz prve ruke ispričamo kako nam je i šta nam je. Mnogo smo mu zahvalni. Šaljemo mu tople i iskrene pozdrave - rekao je Veljko Komatović.

Posle višemesečnog izgaranja pod šatorima, sa "kućom na leđima", ovaj nesrećni čovek se zajedno sa suprugom, konačno skućio na rodnoj grudi. Nedavno ih je i obradovala najlepša vest. Veljko je dobio posao. Prvu platu, istina još čeka, ali u duši mu je mnogo lakše.

- Odlučili smo da proširimo porodicu čim se ukaže dobra prilika i koliko-toliko stanemo na svoje noge. Kada smo došli u Žač, u početku nam je bilo mnogo teško, pošto zbog ličnih karti iz Kraljeva, gde smo dugo boravili kao raseljena lica, nismo imali prava na socijalnu pomoć. Brinuli smo kako ćemo detetu omogućiti za ono najosnovnije. Ipak, Bogu hvala, Veljko je dobio posao, a to nam samo po sebi donosi ogromno olakšanje. Kad ima posla, ima i novca za život, pa se lakše diše - kazuje Marijana, koja se porodila pre tri meseca i dobila sina Strahinju.

  Strahinja, najmlađi član porodice Komatović

Nije im bilo nimalo lako, jer ni za odlazak na preglede Komatovići nisu imali dovoljno novca. Uprkos svemu, ovaj mladi, vredan i istrajan bračni par odlučan je da ostane. Njihova beba je prva srpska beba u tom delu Kosova i Metohije. To daje nadu da je opstanak moguć, iako se ovi roditelji svakodnevno bore da obezbede minimum potreban za život.

- Dobro nam je ovde. Ne želimo više nikuda da idemo - uglas i skromno kažu Marijana i Veljko Komatović.

Maleni plavooki Strahinja, veseo i nasmejan, promenio im je život iz korena. Naterao ih je da zaborave na nemaštinu i mnoge poteškoće, a motivisao za novu borbu sa nedaćama kako bi život njihovog sina bio lepši i lakši. Znajući da im u tome neće biti lako, anonimni dobrotvor iz daleke Australije pružio im je dragocenu finansijsku podršku a samim tim i podstrek da u toj nameri ne pokleknu.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.