Stop za srpsko mleko i jogurt

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stop za srpsko mleko i jogurt

U Lipljanu, na Kosovu i Metohiji, zaplenjena je određena količina prehrambene robe iz Srbije, koja na deklaraciji nije imala naziv "Kosovo Republika".

Foto: MONDO/Dragana Todorović

Prištinska "Koha" piše o zapleni a objavila je i fotografije privatnog automobila u čijem gepeku su se nalazili ti proizvodi.

Reč je o Imlekovim proizvodima, a zaplenu su izvršili inspektor i pripadnici policije Opštine Lipljan.

Dačić: Dosta priče, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neka EU i SAD pritisnu Prištinu

Oni su, kako se navodi, tu robu zaplenili u nastavku akcije "uklanjanja ilegalnih srpskih proizvoda" sa kosovskog tržišta, na kojima nema oznake "Republika Kosovo".

Ako se ne ukinu takse, ogroman problem s lekovima

Dodaje se da inspektori i policija kontrolišu sva vozila za transport robe, pre svega hrane.

Imer Rustemi, direktor Inspekcije u Opštini Lipjan, rekao je da u prodavnicama u tom mestu nema prehrambenih proizvoda koji nisu deklarisani u skladu sa odlukom (privremenih) prištinskih institucija, preneo je prištinski dnevnik.

Rustemi je rekao da je roba iz Srbije zaplenjena na autoputu Priština-Skoplje u blizini sela Kalapeka, pri kontroli vozila "folksvagen šaran" u kojem su tokom kontrole pronađeni namirnice i higijenske robe poreklom iz Srbije za koje nije bilo računa.

"Ovu robu je krijumčario srpski trgovac, a bila je namenjena Opštini Štrpce", naveo je Rustemi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.