Stojanović: U periodu od četiri meseca formiranje Zajednice

Izvor: Press, 26.Avg.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: U periodu od četiri meseca formiranje Zajednice

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je danas, povodom potpisivanja u Briselu sva četiri sporazuma - o Zajednici srpskih opština (ZSO), energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru, da u periodu od četiri meseca mora da se formira Zajednica srpskih opština i definiše statut.
           Stojanović je u Zvečanu za RTS rekao da je najvažnije držati se činjenica i onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << piše u sporazumu, da su Srbi prezadovoljni onim što je postignuto i da je to veliki dan za sve Srbe na Kosovu i Metohiji koji imaju čemu da se raduju."Svi sporazumi su bitni, svi donose nešto novo i konkretno, svi rešavaju jedan deo problema, ali je najvažnija Zajednica, jer ona jeste nadogradnja političkog jedinstva koje smo stvorili u proteklih godinu i po dana", ocenio je Stojanović. Govoreći o ZSO, Stojanović je ocenio da je reč o organizaciji koja će imati dobra ovlašćenja i mehanizme kojim će na bolje biti promenjen život ljudi. Stojanović je najavio da će sledeći korak za formiranje ZSO biti pregovori oko statuta koji definiše šta Zajednica mora da radi, a da je važno da je postavljen temelj i da su definisani principi. Govoreći o Sporazumu o telekomunikacijama, Stojanović je najavio da će biti kompletna pokrivenost i lokalna cena poziva.Moći će da se telefonom zove iz Gračanice i Mitrovice Beograd okretanjem pozivnog broja 011, a iz Beograda moći će da se zove okretanjem pozivnog broja tih mesta, što će relaksirati život ljudi i pojevtiniti životne troškove, najavio je Stojanović. Komentarišući pojedine najave protesta, Stojanović je ocenio da to ne bi smelo to da uspori proces i da deo albanske političke elite i albanske zajednice, sve što je korisno i dobro za Srbe vidi kao pretnju i da se protiv toga svim silama bori. "Niko nema razloga u Prištini, među Albancima da se boji ZSO", naglasio je Stojanović i najavio da je reč o organizaciji, koja će doneti dobro svima, pre svega Srbima, ali i ostalima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.