Stojanović: Srbizacija Gračanice

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Srbizacija Gračanice

Gračanica -- Gradonačelnik opštine Gračanica Bojan Stojanović izjavio da su priče o albanizaciji te opštine pokušaj destabilizacije srpskog naroda na centralnom delu KiM.

"Priča o albanizaciji Gračanice nije bila slučajna, to je priča onih dušebrižnika koji pričaju velike priče bez obzira da li su one došle iz Prištine ili Beograda. To je bio pokušaj destabilizacije srpskog naroda na centralnom delu Kosova i traženje alibija za nerad onih kojih snose odgovornost bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obzira sa koje strane dolaze", rekao je Stojanović za Tanjug.

Komentarišući Izbornu analizu kosovskog "E - Instituta", Stojanović je kazao da mu je jako drago "da istina uvek pobedi jer zvanični podaci govore da je došlo do srbizacije Gračanice, a ne albanizacije".

Prema toj analizi statistika biračkih spiskova po opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom za parlamentarne i lokalne izbore 2009. i 2010. godine sada pokazuje da je broj građana sa pravom glasa samo u opštini Gračanica povećan za 2.251 birača, od kojih je 2000 Srba, 213 Albanaca i ostalih.

Izborna analiza "E - Instituta" pokazuje da je broj građana sa pravom glasa u odnosu na 2010. godinu povećan i u opštinama Štrpce, Ranilug, Klokot, Parteš i Novo Brdo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Povećan broj Srba birača u Gračanici

Izvor: Akter, 13.Avg.2013

Gradonačelnik opštine Gračanica Bojan Stojanović izjavio j da su priče o albanizaciji te opštine bile pokušaj destabilizacije srpskog naroda

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.