Stojanović: Rešeni smo da se povratak u Mušutište desi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Rešeni smo da se povratak u Mušutište desi

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je danas da se na prostoru sela Mušutište kod Suve Reke tokom 1999. godine dešavalo mnogo toga i da žale za svim žrtvama, ali da ne pristaju na kvalifikaciju da su svi Srbi na tim prostorima krivi zbog toga.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Kosova rekao da svaki krivac i svako ko je učestvovao u nekom zločinu ili napadu ima svoje ime i prezime i tako treba da se tretira.U selu Mušutište, gde je najavljen povratak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raseljenih Srbe, neko je postavio tablu sa, kako su preneli mediji, nalepljenim fotografijama na kojima su prikazane zapaljene kuće u sukobu 1999.godine, a na ploči piše "Ovo su lokalni Srbi u Mušutištu ostavili nakon što su otišli".

Stojanović je kazao da postavljači nisu potpisali tablu.

On je kazao da želi da pomogne da se povratak desi na pomirljiv način, bez želje da se bilo ko provocira.

Kako je naveo, najvećem broju stanovnika tog sela ne smeta da se raseljeni vrate, ali neki pojedinci su poslednjih 17 godina koristili imovinu tih ljudi, koristili njihove njive, a mnogi su izgradili kuće na njihovim placevima i sada imaju lični motiv da se oni ne vrate da ne bi potraživali svoja imovinska prava.

Stojanović je pozvao sve na uzdržanost a stanovnika Mušutišta da na Srbe, koji će sigurno doći 28. avgusta, ne gledaju kao na pretnju, jer oni to nisu, već kao na ljudsku iskrenu potrebu da posle 17 godina progonstva ponovo obiđu svoje svetinje i svoje kuće, i da se vrat
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stojanović: Neće nas sprečiti da pomognemo povratak raseljenih

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović pozvao je danas sve na uzdražžanost a institucije da pomno prate ššta se u Muššutišštu deššava i da se ne dozvoli da neko namerno stvara ili žželi da stvori sukob, tamo gde ne bi trebalo da ga bude - na temi prava ljudi da se vrate u svoje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.