Stojanović: Krajnje je vreme za formiranje ZSO

Izvor: Studio B, 27.Feb.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Krajnje je vreme za formiranje ZSO

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović ocenio je da je vreme za preuzimanje odgovornosti, da je dosta bilo izgovora da se ne bi primenilo ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom i da je krajnje vreme za formiranje Zajednice srpskih opština.

Stojanović je za RTS izrazio očekivanje da će sada Hašim Tači koji je sinoć izabran za kosovskog predsednika, a koji je učestvovao u svim procesima u Briselu, da preuzme odgovornost u vezi sa onim što je dogovoreno pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << medunarodnom zajednicom, između ostalog i u vezi sa formiranjem Specijalnog suda i ZSO.

"Očekujemo da se sprovede i ono što je deo koalicionog sporazuma oko naše zastupljenosti na ključnim mestima. Dobili smo garancije i očekujemo da se to sprovede", istakao je Stojanović.

Kako je dodao, sada je važno da Albanci reše konflikt koji imaju među sobom i da preuzmu odgovornost.

Kad je reč o izboru kosovskog predsednika, Stojanović kaže:

"Ostali smo pri stavu da nećemo podržati nikoga, jer smatramo da Srbi moraju da budu nosioci jedne od tri noseće funkcije na KiM", istakao je Stojanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.