Izvor: Blic, 21.Sep.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Kosovska policija razume samo argument ulice

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović upozorio je danas u Gračanici da će sa predstavnicima kosovske policije u ovom mestu možda razgovarati putem ulice, jer, kako dodaje, policija očigledno vrlo često razume samo argument ulice, protesta i narodnog izjašnjavanja o određenoj situaciji.

Stojanović je na ovaj način reagovao na činjenicu da litija za praznik Male Gospojine nije prošla svim ulicama Gračanice jer Kosovska policija nije zaustavila saobraćaj na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << magistralnom putu Priština -– Gnjilane koji prolazi kroz ovo mesto.

Stojanović se izvinio episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, gostima i građanima Gračanice zbog toga što je litija onemogućena.

- “Nažalost, zaostao je čovek na vrlo uticajnoj funkciji, na vrlo važnoj poziciji, koji ne poštuje nikoga, koji ne poštuje opštinu Gračanica, koji ne poštuje odluke i svoje sugrađane. Iako smo dugo vremena insistirali kod mnogih koji odlučuju u policiji, šta je to što se dešava u policijskoj stanici u Gračanici, nije bilo adekvatnog odgovora”- rekao je Stojanović.

On je dodao: "“Naše strpljenje dolazi kraju i ukoliko se ne urazume, jer mi nismo uspeli da i tog nerazumnog čoveka i druge nerazumne urazumimo, da se ponašaju u skladu sa svojim obavezama, da svoj posao rade, da ukoliko sami ne žele da ga smene i pomere sa tog mesta da ćemo to mi uraditi".

Stojanović je kazao da ako nisu legitimne odluke, argumenti, ako nije legitimno ništa od zakonskih ovlašćenja onda će razgovarati možda i putem ulice, jer očigledno, kako smatra, da vrlo često policija samo razume argument ulice, protesta i argument direktnog narodnog izjašnjavanja o određenoj situaciji.

Vernici koji su bili u litiji u Gračanici prošetali su danas skraćenom maršutom, ne svim ulicama, a za to vreme saobraćaj se uredno odvijao. Predstavnici opštine optužili su zbog toga komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Sa policijom KiM razgovor putem ulice, samo to razumeju"

Izvor: B92, 21.Sep.2016

Gračanica -- Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da će s predstavnicima kosovske policije u Gračanici možda razgovarati putem ulice...Kako kaže, policija očigledno vrlo često razume samo argument ulice, protesta i narodnog izjašnjavanja o određenoj situaciji...Stojanović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.