Stiven Lendmen: Kosovo je žrtva silovanja Jugoslavije od Klintonovog predsedništva

Izvor: KMnovine.com, 10.Sep.2019, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Lendmen: Kosovo je žrtva silovanja Jugoslavije od Klintonovog predsedništva

Tekst američkog novinara Stiven Lendmena u mnogome se razlikuje od uobičjenog zapadnjačkog pristupa Kosovu i Metohiji a svoju objektivnost naročito jasno izražava kroz nepristrasan pristup ruskim izvorima i njihovim realnim, opipljivima argumentima za razliku od zapadnjačkih providnih laži. Tekst Siriji, Venecueli i Kosovu i Metohiji, KM novine objavljuju u celosti.


   
Klinton u okupiranoj Prištini na 20-tu godišnjicu agresije >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<    


 
Beskrajna američka agresija na Siriju besni, izgledi za obnovu mira i stabilnosti u zemlji nejasni.

SAD i njihovi saveznici nastavljaju da isporučuju ISIS-u i drugim džihadistima oružje, municiju i sličnu podršku.

U petak "Fars Njuz" je izvestio da je "američki vojni konvoj koji se sastojao od 108 kamiona, prevozeći vojna vozila i opremu, ušao u vazduhoplovnu bazu Ein al-Asad na zapadu Iraka iz susednog Jordana, preko graničnog prelaza Erbil."

Redovni američki konvoji dostavljaju oružje, municiju i vojnu opremu u baze Pentagona u Iraku, Jordanu i Siriji.
Irački poslanik Saham al-Mousavi rekao je da "SAD masovno podržavaju teroriste ISIS-a obukom, isporukom oružja i avionskim premeštanjem."

Isto važi i za ostale regionalne džihadiste u Siriji i Iraku. Prema rečima sirijskog vojnog stručnjaka Hesama Sho'aiba, teroristi ISIS-a pustoše Irak i Siriju, CIA i Pentagon ih naoružavaju, obučavaju i usmeravaju, dodajući:


„SAD su saznale da ne mogu da sprovode bilo kakvu vojnu operaciju protiv Irana, i zato su pribegle (koriste) terorističkim grupama za izvođenje terorističkih napada kao mnogo jeftinijem scenariju za region.“

Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Maria Zaharova prokomentarisala je terorističko bombardovanje koje je izveo Pentagon u mirovnoj zoni pokrajine Idlib - pod lažnim izgovorom da vrše napad na kamp za obuku terorista Al-Kaide, a čije borce podržavaju SAD.

Napad je po svoj prilici bio deo američkih napora da se u toj pokrajini suprostave ofanzivi Sirije protiv terorista koje podržava SAD.

Rusija je incident iznela u javnost, rekavši da se vazdušni napad Pentagona dogodio „bez prethodne najave Rusiji ili Turskoj“, nazivajući napad „nasumičnim“, što je prouzrokovalo „velike gubitke i uništenje“.

Zaharova je negirala odgovor Nemačke na napad mirovne zone Idliba jer Berlin tvrdi da mu nedostaju „potpune informacije“ o tome šta se dogodilo.

„Šta znači ovaj nedostatak„ potpunih informacija “? Šta je potrebno da se to obezbedi? upitala je Zaharova.

"Kada su preduzeti koraci kao odgovor na incident u Salsburiju, bez ikakvog dokaza, rečeno nam je da "postoje adekvatne informacije", koje niko nije video." rekla je ona i dodala:

„Dakle, kada je svet video i mediji emitovali da su SAD napale Idlib, i čak su i SAD to rekle, nemačka vlada kaže da nema potpunih informacija o tome. Kako je to moguće?"

"Berlin (lažno optužuje Rusiju) za ciljano bombardovanje civilne i humanitarne infrastrukture u Idlibu."

"Mi redovno dajemo (njihovim vlastima) iscrpna i objektivna objašnjenja koja se zasnivaju na dokazima u vezi (lažnih) optužbi protiv Rusije."

Nemačka je udružena sa Amerikom u agresiji na više zemalja, a Rusija se bori protiv toga u Sirije pomažući vladinim snagama da eliminišu teroriste koje podržavaju SAD.



„Radikalna opozicija Venecuele (podržana od SAD) nastavlja da se bavi razornim aktivnostima", objašnjava Zaharova.

Nema nedoumica oko toga ko je izumeo Gvaida, ko podržava njegovu taktiku uzurpacije.

Čvrsta linija Trampovog režima želi da se eliminiše socijaldemokratiju Venecuele, u trci za još jedan imperijalistički trofej SAD, zajedno sa preuzimanjem kontrole nad ogromnim naftnim resursima zemlje.

SAD su stvorile „paralelnu vladu“ koja nema legitimitet, a koja aktivno radi na grubom kršenje međunarodnog prava i venecuelanskog Ustava i zakona.

Zaharova navodi da se „nedostatak pravnih osnova za postupke Vašingtona otkriva na savršen način, jer mnogi takozvani Gvaidovi ministri već dugo rade za organizacije koje sponzorišu američke nevladine organizacije.“

„To još jednom potvrđuje da Bela kuća nije voljna da dozvoli Venecuelanskom narodu da se samostalno složi oko političkog rešenja ovog domaćeg sukoba u strogom skladu sa Ustavom“ kaže Zaharova.

Ona je odvojeno objasnila da „navodne venecuelanske izbeglice (prolaze obuku) u Kolumbiji da bi izazivali nasilje u Venecueli“, dodajući:

Mnogi su "prebačeni u britansku vojnu bazu u Gvajani, ali istina je da su to ljudi koji su došli da prođu obuku i integrišu grupe za sabotažu i špijunažu."
 
Krajem avgusta, Trampov režim je osnovao takozvanu Jedinicu za pitanja Venecuele (VAU) u Bogoti, u Kolumbiji.
 
Zaharova kaže "kako (tvrdolinijski Trampov režim) može da govori o vraćanju ustavnog poretka (u Venecueli) kada svi koje Vašington podržava" imaju za cilj da ga sruše?


   
Donald Tramp zabrinut za Venecuelu    
S vremena na vreme, pod lažnim izgovorom izgradnje demokratije, američki režimi „promovišu sopstvene interese (koji su u potpunosti suprotni sa interesima naroda i zemalja u drugim regionima), mešaju se u unutrašnje stvari suverenih država i koriste silu i nezakonite jednostrane sankcije, zaobilazeći Savetbezbednosti UN-a ", objašnjava Zaharova.

SAD žele da se sve suverene nezavisne nacije transformišu u vazalne države, grubim silama ako druge metode omanu - u čemu je i suština biča imperijalizma.

Kosovo je žrtva silovanja i raspada Jugoslavije sprovedenog og Klintonovog predsedništva. Njime upravlja gromoglasni, od Amerike instalirani, marionetski predsednik Hšim Tači, neskriveni krijumčar droge koji je povezan sa organizovanim kriminalom, pod nadimkom "Zmija" i to sa dobrim razlogom.

Kosovo se i dalje pretvara u (terorističko) uporište (koje podržavaju SAD). Čitava teritorija je oduzeta bez da su ikoga pitali i protiv odluke još jedne suverene države, Srbije“ objašnjava Zaharova.

„(Rečeno nam je) da je Kosovo zemlja mogućnosti. Očigledno je da mogućnosti ne bi trebale da postoje samo za teroriste. Civili bi takođe trebali da imaju makar neke mogućnosti" kaže ona.

"Oni su umesto toga terorisani" - uz punu podršku i ohrabrivanje SAD-a. Zemlje EU se ponašaju u skladu sa tim, retko se ikada suprotstavljajući imperijalističkim ciljevima SAD.



   
Stiven Lendmen    
Stiven Lendmen je rođen je 1934. godine u Bostonu. Godine 1956. diplomirao na Univerzitetu Harvard. Usledile su dve godine službe u američkoj vojsci, a zatim nastavak školovanja. Nakon što je sedam godina radio kao analitičar marketinga, pridružio se porodičnom preduzeću Lendman Grup 1967. gde je ostao do penzije 1999. Pisanje o glavnim svetskim i nacionalnim pitanjima počelo je u leto 2005. a početkom 2007. usledio je radio hosting. Lendmen tri puta nedeljno ima svoju autorsku emisiju na "Progresivnoj radio mreži". Dobitnik je nekoliko novinarskih nagrada.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: Stiven Lendmen    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
 #Ćirilica, #Okupacija #Ćirilica #Srbija #Ubistvo #KFOR #Kosovo #Metohija #Srbija #Kosovo #Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.