Stepinac, balkanski Tomas de Torkemada u galeriji Zrno

Izvor: KMnovine.com, 14.Jun.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stepinac, balkanski Tomas de Torkemada u galeriji ''Zrno''

Hrabro i otvoreno svedočenje o zločincu kome se nameće oreol sveca, ustaškom nadbiskupu Alojziju Stepincu a u izdanju kuće "Lestve srpske" sa Kosova i Metohije, biće predstavljeno u galeriji "Zrno", u četvrtak od 18.00 časova.



Autor knjige je bivši direktor Istorijskog arhiva Srbije dr Jovan Pejin čiji je naslov "Stepinac - balkanski Tomas de Torkemada" izdavački poduhvat kuće "Lestve srpske" jedine srpske izdavačke kuće koja >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << sve svoje aktivnosti obavlja u potpunosti na Kosovu i Metohiji.

Pored autora, u predstavljanju knjige o zagrebačkom nadbiskupu, a potonjem kardinalu, učestvovaće i predsednik Rektorske konferencije Republike Srpske prof. dr Žarko Pavić, koji je i vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i istoričar prof. dr Miloje Pršić, penzionisani pukovnik Vojske Srbije, bivši načelnik Arhiva Oružanih snaga SFRJ i bivši načelnik Vojno-istorijskog instituta.

Gde je ovde i šta se krije iza tragikomedije slučaja Starčević i savremene drame Stepinac svetitelj?

Šta se krije iza bečke delatnosti na jugu Monarhije među Srbima, Šokcima, Vlajima, Bunjevcima i Hrvatima i prozelitizma, bivšeg i savremenog, ,,crkve u Hrvata”?

Šta se krije iza želje zagrebačkog Kaptola da Hrvati dobiju sveca osnivača NDH?

Šta stoji iza ,,vekovne želje hrvatskog naroda”, feudalno staleške korporacije Zagreba i Varaždina pod nadzorom Beča?


Odgovor je da svetac Alojzije Stepinac postavlja granice Hrvatske na svim teritorijama koje nikada nisu bile u sastavu srednjevekovne a još manje u okvirima Ugarske, Austrije i Austro-Ugarske.

Balkanski Tomas de Torkemada Alojzije Stepinac, bio je mnogo uspešniji u svojoj ,,apostolskoj misiji” širenja vere ognjem i mačem od originala sa Iberijskog poluostrva koji je samo oko deset a neki kažu i više od trista hiljada ljudi i žena poslao na lomaču. Alojzije Stepinac svojim pastirskim pozivom Hrvatima i ostalim rimokatolicima u Hrvatskoj da podrže Hrvatsku seljačku stranku i ustaše povodom ostvarene ,,tisućljetne želje” aprila 1941, blagoslovom NDH pomogao je da se milion Srba liše života ne samo na lomačama koje su često bile pravoslavne crkve ili manastiri, nego nožem, maljem i ,,strojicom“ ili bacanjem u jame bezdanice.

Radi se o još jednoj velikohrvatskoj prevari sa kojom se slažu savremeni Vatikan i Brisel! 

Izdanje ove knjige možete poručiti putem adrese lestvesrpske@ptt.rs ili kontakt formom izdavačke kuće "Lestve srpske" na internet strani www.lestvesrpske.co.rs



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.