Stejt department o ljudskim pravima na Kosovu

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department o ljudskim pravima na Kosovu

Endemska korupcija, opstrukcija parlamenta, nasilje i diskriminacija ranjivih grupa stanovništva, najozbiljniji su problemi kada je reč o poštovanju ljudskih prava na Kosovu, ocenjuje se u izveštaju američkog Stejt departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu za 2015. godinu.
Endemska korupcija u kosovskoj vladi i privatnom sektoru kao i nedovoljne kazne za dela korupcije ostaju značajan problem ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prava, navodi se u izveštaju, prenosi Koha.
Opstrukcija parlamenta, koja je ponekad bila i nasilna u periodu od oktobra do decembra 2015. godine blokirala je, kako se kaže, slobodnu diskusiju i usvajanje zakona.
Izveštaj takođe ukazuje i da društveno nasilje i diskriminacija prema pripadnicima etničkih manjina, ženama, osobama sa invaliditetom, kao i pripadnicima LGBT populacije, predstavlja treći veliki izvor zabrinutosti.
Stejt department navodi da su problemi i prijavljen loš policijski tretman zatvorenika, zastrašivanje medija od strane javnih zvaničnika i kriminalnih elemenata, kao i nasilje nad raseljenim osobama koje žele da se vrate u svoje domove.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stejt department sastavio izveštaj o poštovanju ljudskih prava na Kosovu

Izvor: Blic, 15.Apr.2016, 00:51

Endemska korupcija, opstrukcija parlamenta, nasilje i diskriminacija ranjivih grupa stanovništva, najozbiljniji su problemi kada je reč o poštovanju ljudskih prava na Kosovu, ocenjuje se u izveštaju američkog Stejt departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu za 2015. godinu...Endemska korupcija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.