Stefanović uoči sednice: Prijem Kosova u Interpol ugrozio bi borbu protiv kriminala

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović uoči sednice: Prijem Kosova u Interpol ugrozio bi borbu protiv kriminala

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. Upozorio je da bi eventualni prijem Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima.
Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev Prištine za prijem u tu međunarodnu policijsku organizaciju.

Nebojša Stefanović predvodi srpsku delegaciju koja radi na tome da i ove godine ovaj zahtev bude odbijen.
Ovogodišnje zasedanje Interpola održava se u Santjagu u Čileu, gde su u toku završne pripreme za ovaj veliki policijski skup.

Ministar unutrašnjih poslova razgovarao je u Čileu sa Duan Daćijem, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola o argumentima Republike Srbije protiv prijema Kosova u tu međunarodnu policijsku organizaciju.
Šef kineske delegacije potvrdio je podršku NR Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović upozorova pred bitku u Interpolu: Prijem Kosova bi imao dalekosežne posledice

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2019

Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev lažne države Kosovo POTPREDSEDNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se danas, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.