Stefanović nudio podelu Kosova

Izvor: B92, 12.Okt.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stefanović nudio podelu Kosova"

Priština -- Član delegacije Prištine za dijalog kaže da mu je šef beogradske delegacije Borislav Stefanović obećao priznanje Kosova ako dobije severni deo te teritorije.

Stefanović je demantovao te navode i nazvao ih "tendenciozno smišljenom vešću kojom Priština želi da oteža poziciju Srbije".

Lirim Grajčevci, politički savetnik premijera Kosova, kazao je da mu je Stefanović to ponudio tokom neformalnog razgovora na jednoj od rundi pregovora.

"Približio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi se (Stefanović) i rekao mi je: 'Postavite granicu gde treba da bude i mi ćemo vas priznati dan kasnije'", kazao je Grajčevci za TV Klan Kosova.

Savetnik kosovskog premijera dodao je da podela Kosova nije pominjana tokom zvaničnih razgovora dve delegacije u Briselu, ali da je u kuloarima Stefanović to ponovio više puta.

Stefanović je naveo da je Priština tendenciozno lansirala vest da Beograd nudi priznanje nezavisnosti Kosova u zamenu za sever u nameri da oteža poziciju Srbije.

"Naravno da to nisam rekao, jer je za Srbiju neprihvatljivo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Sva druga rešenja će biti predmet budućeg dijaloga i najviše će se pričati o rešavanju problema severa Kosova", rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.