Stefanović i Levi za konkretnu saradnju dve zemlje

Izvor: Blic, 27.Sep.2012, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Levi za konkretnu saradnju dve zemlje

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi složili su se danas da je veliki značaj ekonomske dimenzije bilateralne saradnje i izrazili spremnost za konkretne korake, posebno u oblastima poljopriprede i eneregetike.

Ambasador Izraela se založio za dalje unapređenje saradnje dveju zemalja, polazeći od istorijski i tradicionalno dobrih odnosa, uz podršku procesima evrointegracija Srbije.

Levi, na čiji zahtev je i došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do sastanka sa Stefanovićem, potvrdio je kontinuiranu politiku Izraela povodom pitanja vezanih za Kosovo i Metohiju, navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsednika parlamenta. U tom kontekstu, založio se i za principijalnu podršku Srbiji u sličnim pitanjima u multilateralnim forumima, što se pre svega odnosi na Bliski i Srednji Istok.

Stefanović je gosta obavestio o aktivnostima republičkog parlamenta, kao i o sadržajnom razgovoru sa predsedavajućim izraelskog Kneseta Ruvi Rivlinom na marginama sastanka predsednika parlamenata Saveta Evrope u Strazburu.

Zahvalio je na izraelskoj podršci povodom Kosova i procesa evrpointegracija i založio se za principijalan pristup svim pitanjima na međunarodnom planu, zasnovanom na međunarodnom pravu.

U domenu međuparlamentarne saradnje sagovornici su istakli spremnost za razmenu poseta na najvišem nivou, a predstavnici Izraela su u okviru kulturne saradnje pozvani da organizuju izložbu kojoj bi Skupština Srbije bila domaćin.

Povezane vesti: Đelić razgovorao sa ambasadorom Izraela o restituciji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.