Stefanović: Veselji označio Vučića za metu

Izvor: RTS, 31.Okt.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Veselji označio Vučića za metu

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je očigledno cilj tvrdnji predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da je predsednik Srbije neprijatelj Kosova – crtanje mete na glavi Aleksandra Vučića.
"Predsednik Vučić nije neprijatelj Albanaca, ili bilo koga ko živi na prostoru južne srpske pokrajine, već se isključivo bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Tanjug komentarišući izjavu Kadrija Veseljija da kosovska nezavisnost ima samo jednog neprijatelja – Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

Naveo je da je očigledno da postoji nervoza u Prištini, imajući u vidu da Srbija ima sve veću međunarodnu podršku i da pojedine zemlje povlače priznanje nezavisnosti takozvanog "Kosova".
"Zato Vučića žele da prikažu kao neprijatelja. Time žele da prikriju sopstvene neuspehe", podvukao je Stefanović.
Kako je rekao, takvim kvalifikacijama oni predsednika Srbije, koji je više puta nedvosmisleno istakao da se zalaže za mir i stabilnost, hoće da prikažu kao neprijatelja, a time i da ugroze bezbednost, pre svega Srba koji žive na KiM.
"Aleksandar Vučić je neprijatelj samo onima koji misle da Srbe na Kosovu i Metohiji treba ubiti ili proterati, a kojima očigledno smeta to što je predsednik više puta ponovio da to nikada neće dozvoliti", zaključio je Stefanović.
Đurić: Vučića napadaju jer se iskreno zalaže za interese Srba
Izjavu Kadrija Veseljija prokomentarisao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, navodeći da napadi albanskih separatista na Vučića pokazuju da se on jedini istinski i iskreno zalaže za interese Srba na KiM i Srbije.
Uvrede Kadrija Veseljija potvrda su da je predsednik Vučić jedina prepreka ostvarivanju njihovog cilja – da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji, naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Nisam neprijatelj Albanaca, oni bi voleli da..." VIDEO

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 14:11

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije neprijatelj Albanaca i da razume izjavu predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija..."Zbog Albanaca hoću da kažem da nisam neprijatelj Albanaca. Naprotiv, ja sam neprijatelj svakome ko hoće da progoni i ubija srspki narod. Stoga razumem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.