Stefanović: Uskoro rešenje pitanja katastra na KiM

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Uskoro rešenje pitanja katastra na KiM

BEOGRAD - Pitanje katastra na Kosovu i Metohiji uskoro bi moglo da bude rešeno, izjavio je  šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović.

On je, učestvujući na konferenciji "Izazovi prisilnih migracija u Srbiji", koja se održava u Sava centru, rekao da su dva tima na "dobrom putu da zaključe tu temu".

"To je preduslov da ljudi sa pravnom sigurnošću ustanove šta je njihova imovina, a danas je kosovski katastar pun vrlo problematičnih podataka", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to je uz slobodu kretanja preduslov da se Srbi vrate na Kosovo i Metohiju.

On je kazao da je na Kosovu u poslednjih 12 godina rešeno samo 7,7 odsto imovinskih sporova i da su izvršene 72 evikcije.

"To znači da bi za povratak imovine koja je uzurpirana od Srba bilo potrebno 500 godina", naglasio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.