Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Srbija je dobro razumela Bakirovu poruku

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izajvio je danas da je Srbija jako dobro razumela poruke bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu, ali nije želeo da govori o konkretnim merama koji će Beograd tim povodom preduzeti.

Stefanović je novinarima nakon sednice Saveta za nacionlnu bezbednost kazao da Izetbegovićeva izjava ne predstavlja dobrosusedski čin.

"Ovo je prvi put da je jedan od ključnih političara >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u BiH izrekao takav stav da su njegova nadanja da će BiH priznati nezavisnost Kosova. To je politička izjava i kada neko iznese takav stav on usložnjava odnose BiH, ali ugrožava stabilnost u regionu," rekao je Stefanović.

On je ocenio i da su reakcije zvaničnika Srbije na Izetbegovićevu izjavu bile odmerene.

"Ni u jednom trenutku nismo prekinuli sa politikom podrške teritrijalnom integritetu BiH. Naš prioritet je očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Želimo da nađemo zajednički jezik sa svima," kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je na današnjoj sednici Saveta za naciolnu bezbednost razmotrena i situacija na Kosovu i Metohiji, tok briselskog dijaloga sa predstavnicima Prištine i da je bilo reči o nastavku opremanja vojske i policije modernim naouružanjem i opremom.

Sednica Saveta za nacionalu bezbednost zakazan je pre dva dana, posle intervjua Bakira Izetbegovića za list Dojče vele kada je rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Srbija je dobro razumela Izetbegovićevu poruku

Izvor: Beta, 16.Nov.2017

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izajvio je danas da je Srbija jako dobro razumela poruke bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu, ali nije želeo da govori o konkretnim merama koji će Beograd tim povodom preduzeti.Stefanović je novinarima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.