Stefanović: Podržite kandidate koje ste predložili

Izvor: Press, 11.Okt.2013, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Podržite kandidate koje ste predložili

"To je najbolji put da se sačuvaju radna mesta, ostvare dobre veze sa vlastima u Srbiji i sačuva Kosovo i Metohija u sastavu Srbije“, rekao je Stefanović u intervjuu Televiziji "Most", i dodao da će ministri i ceo državni vrh narednih dana boraviti u Pokrajini.

On je objasnio da će "u opštinama na KiM, na kojima Srbi u velikom broju izađu na izbore, moći da dobiju sopstvenu lokalnu vlast i formiraju ZSO koja će u skladu sa briselskim sporazumom pomoći da im život bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << lakši".

"Treba da sačuvamo radna mesta i da kroz zajednicu imamo više uticaja na ukupno funkcionisanje i dešavanja na Kosovu i Metohiji. To će morati da prihvati i međunarodna zajednica i to je nastavak borbe, ne samo Srba severno već i južno od reke Ibar, koji će moći značajnije da ostvaruju svoja prava", rekao je Stefanović.

Predsednik srpskog parlamenta je naglasio da Srbija želi da uđe u EU, ali ni na koji način neće trgovati Kosovom i Metohijom.

"Pregovori koji se vode, vode se da bi se zaštitili interesi srpskog naroda i sprečilo iseljavanje", rekao je on i dodao da će "novac koji iz Srbije bude upućivan na KiM u skladu sa briselskim sporazumom, biti plasiran na transparentan način".

"Važno je da građani, ne samo oni koji žive na Kosovu i Metohiji već i oni u centralnoj Srbiji vide kakva su to sredstva, kome su upućena i kako se troše. Naša želja je da budu upotrebljena u ZSO i da ne bude zloupotreba", rekao je on.

Stefanović je kazao da će kroz ZSO biti najlakše zaštititi interese građana u deset opština koje će je sačinjavati, ali i onih sredina koje neće biti u sastavu Zajednice.

"Moraćemo da razgovaramo i pregovaramo, da, koristići to što poštujemo reč i učestvujemo u procesima koji su važni za našu zemlju , izdejstvujemo da se pritisak premesti na albansku stranu", rekao je on i dodao da se "ne može samo od Srba tražiti da čine ustupke".

On je obećao da će država Srbija učiniti sve da niko od Srba na KiM ne ostane bez posla.

Govoreći o studentima i njihovim diplomama na prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Stefanović je ustvrdio da neće biti pečata kosovskih institucija.

Stefanović je apelovao na slogu i jedinstvo među Srbima i nealbancima na Kosovu i Metohiji i naglasio da treba izbegavati pritiske i zamke kako bi se što više ljudi registrovalo za izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.