Stefanović: Otkazana utakmica s Kosovom, obavešten predsednik

Izvor: RTS, 23.Mar.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Otkazana utakmica s Kosovom, obavešten predsednik

Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i Kosova otkaže, izjavio je za Tanjug potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavestio premijerku i predsednika.

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi? Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima", izjavio je Stefanović.
Jake policijske snage blokirale su prilaz SC Kovilovo, uprkos tome što je Vlada zabranila utakmicu između ženskih juniorskih selekcija Srbije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Policija je raspoređena duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mesta. Policija ne dozvoljava zadržavanje novinarskih ekipa koje se vraćaju nazad.
Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je Vlada odlučila da je zabrani.
Posle otkazivanja utakmice između Srbije i Kosova, EHF je odlučila da diskvalifikuje srpsku selekciju iz daljeg takmičenja, dok bi ostali mečevi na turniru trebalo da se odigraju po unapred određenom planu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović objasnio zašto je odložena rukometna utakmica: Nećemo MEĐUSOBNO da se bijemo zbog lažne države Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2018

Obavešteni predsednik Vučić i premijerka Brnabić..Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je odlučio da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i lažne države Kosova otkaže...Pročitajte i:..- Kvalifikaciona...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Otkazana rukometna utakmica između Srbije i Kosova

Izvor: VOA, 23.Mar.2018

Ministar policije Srbije, Nebojša Stefanović, doneo je odluku da rukomentna utakmica između ženskih juniorskih reprezentacija Srbije i Kosova, koja je trebalo da bude igrana u petak kasno popodne u beogradskom predgrađu Kovilovo, ne bude održana. Mediji u Srbiji prenose izjavu Stefanovića datu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.