Stefanović: Dobro je što se pregovori nastavljaju

Izvor: RTS, 18.Apr.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dobro je što se pregovori nastavljaju

Sporazum će, ako bude ispravljen nedostatak o članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, biće prihvatljiv za našu stranu i očekujemo u narednim danima da bude prihvaćen, rekao je Borislav Stefanović.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da je dobro što će pregovori o Kosovu biti nastavljeni i izrazio očekivanje da će u narednim danima biti postignut sporazum.

"Sporazum će, ako bude ispravljen taj nedostatak o članstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (Kosova) u međunarodnim organizacijama biti prihvatljiv za našu stranu i očekujemo u narednim danima da bude prihvaćen", rekao je Stefanović agenciji Beta.

Stefanović, koji je bivši šef pregovaračkog tima, naveo je da je druga stvar sada zašto se svi čude tom zahtevu Prištine kada ga je Priština od prvog dana pregovora uvek stavljala na sto i podsetio da ga je i pregovarački tim, dok je bio na njegovom čelu, odbijao.

"Ne znam čemu to iznenađenje zašto Priština sada tako nešto traži kad je i premijer (Srbije Ivica Dačić) iznosio spekalacije o tome da bi i Priština mogla da dobije stolicu u UN", kazao je Stefanović.

On je naveo da je sigurno da će se pregovori nastaviti i da je to pozitivno i istakao da očekuje da će vlast uspeti da sačuva minimum interesa za Srbe na Kosovu i istovremneno da ne izoluje Srbiju i ne prekine njen evropski put.

"Vreme je i da objasne građanima da je zamišljena linija koju je predsednik nedavno izneo o neprelasku prištinskih institucija na sever Kosova definitivno pređena. Red je da kažemo i to da će te institucije na severu biti srpske institucije, dakle zajednice opština ali po kosovskim zakonima i kosovske opštine", rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Sporazum u narednim danima

Izvor: RTS, 18.Apr.2013

Sporazum će, ako bude ispravljen nedostatak o članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, biće prihvatljiv za našu stranu i očekujemo u narednim danima da bude prihvaćen, rekao je Borislav Stefanović...Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da je dobro što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.