Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković o “Danima Kapetana Lešija”

BUJANOVAC

„U više navrata govorio sam na temu eventualnog pripajanja opština Preševo, Bujanovac i Medveđa teritoriji Kosova i Metohije i izneo mišljenje koje se temelji na osnovu jedinstvenog stava državnih organa i uveravanja predstavnika međunarodne zajednice, koji se bave ovim pitanjem, da su te tri opštine bile, jesu i ostaće sastavi deo teritorije Republike Srbije“, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je taj državni organ iz sedišta iz Beograda, ne navodeći gde je Stanković ovo rekao.

“Koordinaciono telo ima ulogu i obavezu da koordinaiše rad između lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije i drugih državnih organa, objasnio je Stanković i rekao da to Vladino telo nema izvršnu nadležnost koja podrazumeva sankcionisanje nezakonitih i drugih ponašanja.

Stanković je istakao i da se zalaže se da se zakoni u Republici Srbiji poštuju kao i da se u slučajevima njihovog narušavanja reaguje na zakonom propisan način. Poštovanje zakona ove zemlje je obaveza svih njenih građana i ne može se tumačiti kao pritisak i narušavanje prava bilo koje ličnosti bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

„Ukoliko nadležni državni organi procene da je nekim postupkom učinjena povreda zakona, kao što se u javnosti smatra organizovanje manifestacije „Dani kapetana Lešija“ u Bujanovcu, uslediće reakcija na zakonom propisan način. Tačno je da postoji nesklad između izjava pojedinih albanskih lidera i njihovog poštovanja zakona Republike Srbije. Loklani albanski lideri u svakodnevnom radu poštuju zakone naše zemlje i zajedno sa nama rade u korist građana tih opština. Napominjem, da im je javno rečeno od strane Edi Rame, premijera Albanije (2014. godine), predsednika Republike Albanije, Bujara Nišanija i Ilira Mete prilikom postete tim opštinama (2017.godine), da sve svoje probleme kao građani naše zemlje rešavaju u okvirima organa Republike Srbije. Pozivanje na prošlost koju ne dele svi građani ovih opština nije put u budućnost koju želimo da gradimo zajedno,“ istakao je predsednik Koordinacionog tela.

Na provokacije, laž i manipilacije nemamo pravo da reagujemo uvažavajući interese građana Republike Srbije, koji nas obavezuju na odgovorno, profesionalno i civilizovano ponašanje, zaključio je Stanković”, navodii se u saopštenju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.